05 Aralık 2012 | Çarşamba

Zoru başarmak

Futbolda iyi oyun ve başarının temel koşulu; takımda birlik, taktik disiplin ve üretkenliktir. Futbolcunun konsantrasyonla motivasyonunu üst düzeyde tutmasının sağlanması, öz güveninin yüksek olmasıdır.
Beşiktaş hücumlarında futbolcuların gol atma iştahları üst düzeyde. Alt düzeyde olan ise takım savunması! Bu yüzden gol yemediği maç yok gibi!
Bu sorunun çözümü Hilbert, Sivok, Ersan, Uğur geri dörtlüsünün önünde İbrahim Toraman'ın üçüncü stoper olarak oynatılması ve öndeki hücum grubunun, savunmaya yardımıdır!
Bunun da adı "takım oyunu" dur!

Özveriyle oynamak
İyi futbol, iyi futbolcularla oynanır.
Beşiktaş'ın kadrosu dar ama oynayan futbolcuların özverileri yüksek. Almeida, golcülüğünün yanı sıra asistliğiyle dikkat çekiyor. İlginçtir ki kariyerinde asistliği hiç görülmemişti. Ama Samet Aybaba sayesinde Beşiktaş'ta bu özelliğini de kazandı.
Beşiktaş'ın gol atma sorunu yok! Sorun gol yemesinde!
Savunma oyuncuları olarak Beşiktaş'ın şampiyonluklarında büyük payları olan Aybaba ile yardımcısı Güveneroğlu, hataları bulup uyarırlarsa, Beşiktaş son haftalarda zirve yolunda teklemez, Aybaba'nın "gizli" dediği şampiyonluk hedefini vurur!
Beşiktaş, zoru başaracak iyi futbol oynuyor. Son örnek zorlu Orduspor deplasmanında alınan altın değerindeki üç puan!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor