05 Şubat 2014 | Çarşamba

İsmail dönünce…

Ligin ikinci yarısı başlarken Beşiktaş'ta eskisinden farklı bir görüntü izleyemedik!
Özellikle rakibi bunaltacak baskılı, bol pozisyonlu, heyecan veren hücum oyunundan çok uzakta! Bu görüntüsüyle Şampiyonlar Ligi'ne götürecek lig ikinciliğini yakalaması zor.
Beşiktaş'ın en önemli sorunu; rakibi bunaltacak kanat bindirmelerinin olmaması. Sol kanatta Uğur Boral ya da İsmail Köybaşı'yla bu aksiyonlar görülebiliyor.
Sağda ise işlev olmuyor. Asıl yeri orta saha olan Serdar Kurtuluş, sağ bekte etkisiz kalıyor.
Beşiktaş'ın şu anda en yararlı oyuncusu Atiba. Çok yönlü bir oyuncu olan Atiba, orta sahada rakip hücumlarını etkisizleştirmesinin yanı sıra takımın hücumlarına da destek veriyor.

Pas trafiği yönetilemiyor
Beşiktaş'ta görülen önemli eksiklik; özellikle orta sahada oyunu kontrolünde tutacak pas trafiğini yönetecek oyuncunun olmaması.
Fernandes ile Oğuzhan pas trafiği organizasyonundan çok, rakip savunmayı ortadan delip, gole gitmeye çalışan oyuncular.
Gökhan Töre ile Olcay, kanatlarda içeri kat ederek pozisyon üretmeye, gol atmaya çalışan hücum oyuncuları. Ne var ki; Almeida'nın istediği ve gol şansını artıracak kanat ortaları yapmıyorlar. Beşiktaş'ta bu işi en iyi yapan; sağda Hilbert, sol kanatta ise İsmail Köybaşı'ydı. Hilbert, şimdi ülkesi Almanya'da… Sakatlıktan çıkan İsmail ise eski günlerine dönmenin uğraşında.
Eski formunu bulması ve yine çok önemli olan özgüvenini kazanması için sürekli oynayacağı 3-4 haftaya gereksinimi var.
İkinci yarının henüz başındayız.
Köybaşı'nın dönüşüyle Beşiktaş hücum anlamında büyük kazanımlar elde eder. Ancak şu gerçeğin altı iki kez çizilmeli ki; bu eksiklere ve yetersizliklere karşın Beşiktaş'ın zirveyi zorlaması büyük bir başarıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor