04 Haziran 2014 | Çarşamba

Almeida ve Demba Ba

Geride kalan sezonda Beşiktaş'ın en çok konuşulan, tartışılan, az eleştirilen bölgesi hücum hattıydı. En çok tartışılan futbolcusu ise; saha içi performansından çok, gece aleminin olaylı adamı Fernandes'ti.
Portekizlinin ülkedaşı Almeida, özel yaşamıyla değil ama saha içi performansının yetersizliği ile eleştirilerin odağı oldu!
Zira Beşiktaşlı, Portekizli santrfordan daha çok gol bekliyordu ama o bekleneni veremedi ve gol sayısını 13'te bıraktı. "Daha fazlasını atabilir miydi?" sorusunun yanıtı olumlu olabilir belki ama olmadı. Çünkü Almeida, Beşiktaş'tan ve gol atmaktan çok, İngiltere'de oynamayı, gelecek teklifleri düşlüyor, düşünüyordu!
Almeida'nın kafasının, aklının takıldığı bir başka unsur; Portekiz milli formasıyla Brezilya'da oynayacağı Dünya Kupası finalleri.
Evet, Dünya Kupası finalleri Almeida'nın, Beşiktaş'a motivasyonunu bozuyordu!
Beşiktaş, artık Almeida'yı tatmin etmiyordu! Onun için varsa da yoksa da Dünya Kupası finalleri ve Ada'da oynamak önemliydi!

Artık 'hayır' gelmez
Peki; Almeida, Ada futboluna ayak uydurabilir mi? O, kendi sorunu elbette ama bence yok denecek kadar az! Zira Ada'da futbol sert, hızlı ve çabuk oynanıyor! Burada oynayabilmenin birinci koşulu; fizik gücün üst düzeyde… Adalelerin dayanıklı olması şarttır!
Adalesine güvenmiyor ve kulübede oturmayı göze alıyorsa, gitsin! Gideceği kulüp tepeden mi, diplerden mi olur o da kendi sorunu!
Kafası Ada'ya takılı Almeida'dan artık Beşiktaş'a hayır gelmez!
Siyah-beyazlı yönetim de bunun bilinciyle rotasını Demba Ba'nın transferine çevirdi. Chelsea'li 29 yaşındaki siyahi golcünün daha transferi gerçekleşmeden Beşiktaşlı taraftarlarla sıcak diyaloga girmesi havanın iyice ısınmasına yettiyse de Chelsea'nin 10 milyon euro bonservis parası istemesi ve Demba Ba'nın kronik sakatlığı yönetime fren yaptırdı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor