11 Nisan 2010 | Pazar

Buz gibi penaltı

Dün İnönü Stadı'nda futbol için her şey vardı. Tribünler tamamen dolmuş, hava tertemiz, günlük güneşlik. Bu maç bizim için olmak ya da olmamak mücadelesiydi. Her iki takım da ilk 10 dakikada birbirlerini yokladılar. İlk yarı 0-0 bitti ise hepimiz Rüştü'ye teşekkür etmeliyiz. Kurtardığı iki top vardı ki, bu hafta sözleşme yenilemesinden dolayı homurdananlara gerekli cevabı sahada verdi. Tribünlerde Türk Milli Takımı'nın yeni hocası Hiddink'i gördüm. Herhalde İbrahim Toraman ve Rüştü hakkında sağlıklı kararı alacaktır. Ben Türk Milli Takımı'nın İbrahim Toraman'dan eksik kalma lüksünün olmadığına inanıyorum. İlk yarıda benim anlayamadığım bir konu ise, 10 numara sıkıntısı çeken Beşiktaş'ta Yusuf gibi bir ustanın sol kanada hapsedilmesiydi. İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde karşı kaleye daha fazla yüklenen taraf bizdik. Bu bölümde Rüştü'nün yaptığı başarılı kurtarışların kopyalarını Trabzonspor kalecisi Onur'dan izledik. Özellikle karşılaşmanın 54. dakikasında Bobo ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki kurtarışı maçın kırılma anıydı.

Şampiyonluk zorlaştı

Bu pozisyondan 1 dakika sonra İbrahim Toroman'ın ayağına çarpıp auta giden top, futbolda şansın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı. Maçın 60. dakikasından sonra Beşiktaş baskısına önlem almak isteyen Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, yaptığı değişiklikler ile oyunu dengelemeyi bildi. Trabzonspor 70 dakidan sonra yakaladığı kontratakları değerlendirebilse, tabelaya 2 farklı skoru yazdırabilirdi. Özellikle 83. dakikada Ceyhun'un direkten dönen topu yüreklerimizi ağzımıza getirdi, bu sefer şans melekleri bizim yanımızdaydı. Karşılaşmanın son dakikalarında Beşiktaş'ın baskıları artsada, sonucu değiştirmeye yetmedi. Hakemle ilgili çok yorum yapmak istemiyordum ama, bence maçın uzatma dakikalarında Egemen'in eline çarpan topa penaltı kararı vermemesi, Beşiktaş'ın şampiyonluk şansına büyük bir darbe vurdu.. Bu sonuçtan sonra şampiyonluk şansı çok ama çok zora girdi, bundan sonra Beşiktaş'ın ilk hedefi, Şampiyonlar Ligi'ne girmek olmalıdır..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor