21 Haziran 2010 | Pazartesi

Büyük buluşma

Beşiktaş taraftarı yeni transfer Ricardo Quaresma'ya kavuştu. Siyah-beyazlı futbolseverler Portekizli'yi ne kadar çok istediklerini, hem ona hem de tüm ülkeye göstermiş oldular. Quaresma, Türkiye'ye gelirken ne gibi düşünceler taşıyordu bilmiyorum ama havalimanındaki karşılamayla nasıl bir yere geldiğinin farkına varmıştır.
Türkiye'ye ilk geldiğimde benim de kafamda soru işaretleri vardı. Ancak daha sonra burada futbolun nasıl sevildiğini, Beşiktaş taraftarının takımına ne kadar bağlı olduğunu ve siyah-beyazlı renklerin hayatlarında ne kadar önemli olduğunu anladım. Quaresma da bu karşılamanın ardından, Türkiye'yi daha iyi anlayacak ve ona göre beklentileri karşılamak için kendini motive edecektir.
Quaresma gibi kariyerli ve yetenekli bir oyuncunun Beşiktaş kadrosuna katılması çok önemli bir fırsat. Q7, Türkiye'de çok önemli işlere imza atacak kapasiteye sahip. Ben, kendi oyunu ile takıma sağlayacağı katkı dışında, siyah-beyazlılardaki başka yıldızların performansını da önemli ölçüde etkileyeceğini düşünüyorum.
Özellikle Nihat ve Delgado onun takıma katılmasının ardından çok daha farklı bir görüntü çizecektir. Bu iki yıldızın Portekizli futbolcunun gelişi ile daha olumlu bir çizgi yakalayacaklarına ve taraftarın beklediği gibi yeteneklerini sahaya yansıtarak Beşiktaş'ın önemli güç odakları olacaklarına inanıyorum.

Bir de Robinho gelirse...

Kulağıma Beşiktaş'ın Brezilya Milli Takımı'nın yıldızı Robinho ile ilgilendiği yönünde haberler geliyor. Başkan Yıldırım Demirören'in bu transfer için çok istekli olduğunu ve genç futbolcunun takıma katılması için büyük gayretler sarf ettiği yönünde sağlam kaynaklardan haberler alıyorum.
Robinho'nun Türkiye'ye gelmesi ve Beşiktaş'ta forma giymesi gerçekten çok büyük olay olacaktır. Ben geçenlerde katıldığım bir programda "Bonservisi ile alınırsa İstanbul'un bir kısmını vermek lazım" gibisinden bir şaka yapmıştım. Ancak sonradan öğrendim ki başkan bu transferi kiralama yoluyla halletmeye çalışıyormuş.
Bu transfer herhangi bir nedenle gerçekleşmeyebilir, bunu normal karşılamak lazım. Avrupa futbol kamuoyunu sarsacak bu transfer gerçekleşirse, Beşiktaş tek kelimeyle Türk futbol tarihinin en güçlü kadrolarından birini kurmuş olur.
Hiç kuşkusuz Bernd Schuster yönetimindeki bu ekiple "Kara Kartal", şampiyonluklara ambargo koyan, Avrupa'da zaferlere imza atan efsane bir takım olabilir.

Beni yine unutmadılar

Bu arada Quaresma'yı havalimanında karşılamaya giden taraftarların benim için tezahüratlar yapması duygulanmama neden oldu. Beni hâlâ unutmamış olmaları gerçekten inanılmaz. "Pascal Nouma", onların sevgisini kazanmak için şovdan uzak, yapmacıksız, en doğal haliyle sahada yer aldı ve mücadele etti. Bu mücadelenin ve forma aşkının bir sonucu olarak bu sevgi ortaya çıktı. Umuyorum Quaresma da bu sevgiyi saha içinde ortaya koyduğu mücadele ile hak eder.
Bu arada geçtiğimiz günlerde katıldığım bir radyo programında yaptığım açıklamalar yayıncı kuruluşun internet sitesine yanlış yansıdı ve bu durum beni bir hayli üzdü. Neyse ki bu yanlışlığı fark edip, benden özür dilediler, içim rahatladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor