18 Eylül 2010 | Cumartesi

Onlar neler gördü...

Beşiktaş'ın CSKA Sofya'yı mağlup ederek Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlamasının ardından gözler yarın oynanacak derbiye çevrildi. Artık futbolla ilgilenen herkes takvimin en önemli maçları arasında yer alan bu dev maçı konuşmaya başladı.
Peşinen söyleyeyim, son dakika galibiyetinin morali ile derbiye hazırlanacak Beşiktaş benim favorim. Siyah-beyazlı ekip her zamanki mantalitesi ile takım gibi oynamayı başarırsa Kadıköy'den mutlu ayrılacaktır. CSKA karşısında her ne kadar istenen performans sergilenemese de Schuster'in doğru bir taktik uyguladığını düşünüyorum. Beşiktaşlı futbolcuların Bulgar ekibi karşısında ortaya koydukları futbola bakarak' derbide işleri zor' sonucu çıkarmak yanlış.
Futbolculardan her zaman üst düzey performans beklemek doğru değil. Kaldı ki Schuster CSKA karşısında beş as oyuncusunu kulübede oturtarak onları derbiye sakladı.
w Beşiktaş bu sezon farklı
Beşiktaş sezon başından beri köklü bir değişim yaşıyor. Göreve geldiği günden bu yana siyah beyazlı ekibin geçtiğimiz sezon oynadığı karşılaşmaları tekrar tekrar izleyen ve rapor tutan Schuster, teşhisi doğru koymuş ve yerinde kararlarla gerçekten de iyi bir takım oluşturmuş.
Bambaşka bir Beşiktaş var karşımızda. Daha pozitif ve enerjik bir futbol oynayan, maçlara daha çok motive olan, takım içi arkadaşlığı ve birlikteliği sağlamış, ne yaptığını bilen bir takım..
Bu durum da derbide neden Beşiktaş'ı favori gördüğümüzü açıklamaya yeter. İdeal 11'i ile sahaya çıkan Beşiktaş'ı hiçbir takım kolay kolay yenemez. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda her zamanki hücumfutbolunu eksiksiz kadrosu ile sergileyecek Beşiktaş galibiyeti alacaktır.
Zaten Schuster'in bu maça özel bir taktik ile sahaya çıkacağını hiç sanmıyorum. Öyle yapmamalı da. Takımını her zamanki gibi rakipten çekinmeden gol için savaşan bir taktikle sahaya çıkarmalı Alman hoca.

Yıldızlar etkilenmez
Yarın Kadıköy'de üst düzey bir atmosfer ve heyecan olacağı kesin. Takımlarının kötü gidişine rağmen stadı dolduracak Fenerbahçe taraftarı, siyah-beyazlı futbolcular üzerinde baskı oluşturmaya çalışacak. Ancak ben bu konuda başarılı olacaklarını futbolcuları etkileyeceklerini hiç sanmıyorum. Hele hele takımın yıldızları Guti ve Quaresma'yı...
Onlar Real Madrid, Porto, Chelsea ve İnter forması ile ne atmosferler gördüler. Kadıköy onlara vız gelecektir. Öyle ki Guti, CSKA karşısında UEFA Ligi'nde kariyerinin en düşük organizasyonunda forma giydi. Bu bile nasıl bir seviyede olduğunu ortaya koymaya yetiyor.
Sonuç olarak derbide rakibinin aksine baskı ve stresten uzak, formda Beşiktaş yıldızlarının da etkinliği ile taraftarına galibiyet sevinci yaşatmaya yakın görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor