01 Ekim 2010 | Cuma

Avrupa takımı

Beşiktaş, R. Wien karşısındaki maça temkinli başladı. Topa sahip olmayı ve rakibinin oyunu yönlendirmesini engellemeyi düşünen Kartal özellikle ilk 15 dakikanın ardından istediğini sahaya yansıttı. Top kontrolünü eline alan Beşiktaş, Quaresma'nın kanadında etkili ataklar geliştirme arayışlarına girdi. Portekizli'nin kişisel becerisi ile olgunlaştırdığı atakta top direkten dönmese ve Beşiktaş golü bulsa maç çok daha farklı bir noktaya gidebilirdi.
Ancak Quaresma'nın şanssız bir biçimde sakatlanması işlerin bir anda değişmesine neden oldu. Bu durum kuşkusuz siyah-beyazlı ekibi moralman etkilediği kadar oyun düzeni açısından da sıkıntıya soktu. Bu dakikadan sonra Beşiktaş paniklenmeden topun hakimiyetini rakibine bırakmadı ve çok iyi pas yaptı. Kara Kartal her ne kadar topa sahip olmasına karşın devre bitimine dek pozisyon bulamasa da soyunma odasına girmeden olumsuz bir sürpriz yaşanmasına da engel oldu. Oysa ki Beşiktaş'a benzer bir stille sahaya çıkan Avusturya temsilcisi karşısında Kara Kartallar çizgi defansın arkasına atılan toplarla etkili olabilirdi.

Quaresma'sız da kazandı
İkinci yarıya Quaresma'sız nasıl bir oyun oynayacaklarını hocalarından dinleyerek başlayan siyah-beyazlı futbolcular, ev sahibi ekibin şok golü ile sarsıldılar.
Veli'nin golü ile yenik duruma düşen Beşiktaş neyse ki çabuk toparlandı. Ernst'in harika pası sonrası kalecinin hatasını affetmeyen Holosko, Beşiktaş'ın kendisine gelmesini sağlarken Bobo da bir başka çizgi arkasına atılan pasda skor üstünlüğünü getirdi.
Özellikle beraberlik golünden sonra oyundan kopan rakip karşısında Holosko eline geçen fırsatları değerlendirse Beşiktaş farklı bir zaferle dönerdi.
UEFA Avrupa Ligi'nde yola kupa için çıkan Kara Kartal, Quarezma'sız da maç kazanabileceğini herkese gösterdi. Bu tip durumlarda Ernst'in ortaya çıkarak oyunu çevireceği de bir kez daha ispatlanmış oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor