04 Ekim 2010 | Pazartesi

Telafisi mümkün

Ligin en zorlu deplasmanlarından birinde galibiyet elde ederek liderlik koltuğuna oturmak isteyen Beşiktaş'ın ilk onbirini gördüğümde, siyah beyazlı takımın gol atmasının çok zor olacağını düşünmüştüm ve ilk yarıda haklı çıktım. Bobo gibi oyunun kaderini her an değiştirebilecek yetenekteki bir golcünün sahada olmamasının sıkıntılarını yaşadı ilk 45 dakikada Beşiktaş. İlk onbirde yer alan Filip Holosko her ne kadar yetenekli ve kaliteli bir oyuncu da olsa, bu önemli maçın başlangıç kadrosunda düşünülmemeliydi. Slovak forvet iyi bir joker. Sonradan oyuna girerek takımına önemli katkılar yapabilecek bir yıldız.
Böylesine kritik bir karşılaşmada ilk onbirde onun sahaya çıkması bana göre yanlıştı.
Zaten maç boyunca Serkan karşısındaki hiçbir mücadeleyi kazanamayarak tam bir hayal kırıklığı yarattı.
Kalesinde çok pozisyon gören Beşiktaş'ta ilk yarıda en etkili isimler Hakan ve Hilbert'ti.
Trabzonspor ataklarında çok kritik kurtarışlara imza atan Arıkan, bir anlamda eleştirilere de en iyi cevabı verdi. Hilbert ise sol kanattaki çıkışlarında Guti'den aldığı harika pasları iyi değerlendirdi. Alman oyuncunun son çizgiye inerek yaptığı ortaların isabet oranı yüksek olsa Kartal kalesinde çok pozisyon gördüğü ilk yarıyı farklı önde tamamlayabilirdi.
Hele ilk yarının son anlarında direkten dönen top maçın ilk kader anıydı.

HAKAN ARIKAN FARKI ÖNLEDİ
Mücadelenin ikinci yarısının ilk bölümlerinde serbest vuruş sonrası gelen Trabzonspor golü Beşiktaş'ın oyun düzenini olumsuz etkiledi. Orta alanda hakimiyeti bir türlü eline alamayan siyah-beyazlılarda teknik direktör Bernd Schuster, değişiklikler sonucu umduğunu bulamadı. Kontrataklarla kalesinde net gol pozisyonları yaşamaya devam eden Beşiktaş'ta Hakan Arıkan yıldızlaştı. Hakan'ın maç boyu yaptığı kurtarışlar olmasa, herhalde Beşiktaş çok daha farklı bir mağlubiyetle karşı karşıya kalabilirdi. Siyah-beyazlı ekip maçın son bölümlerinde rakip kalede kurduğu baskıdan da gol çıkaramayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Karşılaşmanın ikinci kader anı da son dakikada Trabzonspor savunması tarafından çizgide Kazanması durumunda liderlik koltuğuna oturacak Beşiktaş, biraz da Avrupa maçının yorgunluğu nedeni ile Avni Aker'deki mücadeleden hayal kırıklığı ile ayrılmak zorunda kaldı. Ancak bu sonuç uzun lig mücadelesinde telafisi mümkün olmayan bir skor değil.
Bunu unutmamak gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor