26 Ekim 2010 | Salı

Tehlike çanları çalıyor

Schuster, oyuna elindeki sakat futbolcuları kullanmayarak temkinli başlamayı seçti. Tabii bunda Guti, Holosko ve Fatih Tekke gibi yıldız futbolcuların yedek kulübesinde oturmasının nedeni büyük. Beşiktaş'ın sahada yapabileceklerini kısıtladı. Futbolcuların bu açığı kapatması için daha fazla mücadele etmesi gerekiyordu. Bu mücadeleyi ben sahada göremedim. Ayrıca Schuster'in inatlarından vazgeçip Hakan'ı Kayseri'ye götürmemesi ve tecrübeli Rüştü'yü kaleye koyması futbolcuları pozitif yönde etkilemiş gibi göründü. Rüştü'nün kalede olması savunmada oynayan oyuncuların organizasyonu daha derli toplu yapmasına sebep oldu. Keşke Schuster, Hakan tercihinde
bu kadar inatlaşmasaydı.
Hakan da yetenekli bir kaleci ancak onun kendini toparlaması için biraz zamana ihtiyacı var.

Böyle giderse havlu atar
Schuster'in Kayseri'de sahaya sürdüğü Onur için de çok önemli bir maçtı. Genç futbolcudan Beşiktaş camiası çok şeyler bekliyor. Onur da fazlasıyla bunun farkında. Benim gözlemlediğim beklentileri karşılayabilecek kapasitede bir futbolcu, fakat olgunlaşması için sabırlı olmak gerekiyor. Nitekim Kayserispor'a karşı oynadığı futbol bunun ışığını verdi. Soğukkanlı olması büyük avantaj. Oyunun ikinci yarısında hepimiz bir an önce Schuster'in oyuncu değişiklikleri yapmasını bekledik. Ancak oyuncu değişikliklerinde geç kalınması Beşiktaş için dezavantaj oldu. Guti ve Fatih Tekke'nin oyuna girmesiyle Beşiktaş daha farklı bir görüntü sergilemeye başladı. Özellikle Fatih Tekke'nin kaçırdığı gol kendisi ve siyah-beyazlılar için çok büyük talihsizlikti. Oyunun uzatma dakikasında yenilen gol, Beşiktaş'ın bugüne kadar yenildiği maçlarda kalesinde gördüğü gollerin adeta bir kopyası gibiydi. Artık Beşiktaş'ın defasın arkasına atılan toplara kesinlikle bir çare bulması gerekiyor. Son dört maçını kaybeden Beşiktaş'ta tehlike çanları çalmaya başladı. Eğer bu tablo devam ederse, devre arası gelmeden lige havlu atılması işten bile değil. Başkan Yıldırım Demirören'in Schuster ile acil olarak toplanıp bir durum değerlendirmesi yapması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor