17 Ekim 2010 | Pazar

Hesaplar alt üst!

Maçtan önce, lige verilen 15 günlük aradan sonra Beşiktaş'ı çok daha hazır görmeyi bekliyordum. Ancak siyah-beyazlı ekip beklenen organizasyon, disiplin ve hırs içerisinde değildi. Kartal bir kez daha maça gol yiyerek başladı. Kendi yarı sahasında iyi kapanıp savunmanın arkasına atılacak toplarla pozisyon bulma planı ile sahaya çıkan konuk Manisaspor tam aradığı gibi bir şans yakaladı ve skor üstünlüğünü eline geçirdi. Beşiktaş orta sahası ile savunmasının hatalar zinciri, Isaac'in bomboş bir yarı sahayı geçerek golü bulmasına neden oldu. Sakat oyunculara rağmen pozitif bir oyun oynamaya çalışan Beşiktaş ilk yarı boyunca istediklerinin çok azını sahaya yansıtabildi. Necip'in pası, Nobre'nin gayreti, Bobo'nun fırsatçılığına biraz da şans eklenince, dengenin kısa sürede sağlanması Kara Kartal'ın belki de çok daha kötü bir oyun sergilemesini engelledi. Bobo'nun her zaman onbirde olması gerektiği gerçeği de bu golle bir kez daha açığa çıktı.

Tabata'yla başlayan kabus
Birçok yıldızının sakatlıklar nedeni ile takımdan uzak kalmasının sıkıntısını yaşayan Beşiktaş'ın Ferrari'yi de kaybetmesi Schuster'in bir kez daha devre bitmeden değişiklik yapmasını gerektirdi. Teknik heyetin, İtalyan oyuncunun sık sık sakatlanarak takımdan uzak kalması üzerinde bir değerlendirme yapması gerekiyor. Manisaspor'un ikinci yarıya da golle başlaması Kartal'ın ve Schuster'in hesaplarını alt üst etti. Bu şokun üstüne silik bir futbol oynayan Tabata'nın oyundan atılması kabus gibi bir gecenin yaşanacağının işaretiydi aslında. Konuk takımın farkı ikiye çıkarması ile birlikte içinden çıkılmaz bir hal alan maçta Schuster'in, Holosko ve Onur değişiklikleri de deva olmadı. Sahanın bence en iyisi olan Hilbert'in asisti ile normal sürenin sonunda farkı Ernst ile bire indiren Beşiktaş çok kötü bir gece geçirmesine karşın uzatmalarda puanı kurtarabilirdi. 3-2 mağlup olunan bu maç Beşiktaş'ın İBB ile oynadığı karşılaşmayı hatırlattı. Maçın son 10 dakikasında sahada görmek istediğimiz Beşiktaş vardı, neden bu oyunu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor