07 Ekim 2010 | Perşembe

Değişen bir şey yok

Beşiktaş'ın, Trabzon'da aldığı mağlubiyetfutbol gündeminin üst sıralarındaki yerini koruyor.
Siyah-beyazlıların İstanbul'a puansızdönmesi rakiplerini sevindirirken, Beşiktaş'a gönül verenler de sert futbolları nedeni ile Trabzonspor'lu oyunculara, kötü yönetim nedeniyle de hakem Kuddusi Müftüoğlu'natepki gösteriyor...
Beşiktaş'ın bu deplasmanda beklenen oyunu ortaya koyamadığını söylemeye gerek yok. Taraftar bu nedenle futbolculara ve yaptığı seçimler için Schuster'e de tepkili.
Ancak aşırı sertliği Beşiktaş'ın yıldızlarını durdurmak için bir strateji olarak kullanan ev sahibi takım futbolcularına prim tanıyan hakem Müftüoğlu asıl dikkat çekilmesi gerek isim.
Hakemin yönetimi, benim futbol oynadığım dönemdeki yönetimlerden pek farklı değildi aslında.
Beşiktaş forması giydiğim dönemde çıktığım maçlarda genelde beni tutan savunma oyuncuları kural dışı ve centilmenliğe aykırıhareket yapar, hakem bunu görmez, ister istemez karşılık verdiğimde de cezayı bana keserdi. Trabzonspor-
Beşiktaş maçında Nobreve Egemen arasında ceza alanı içinde yaşanan olay da bana bunu hatırlattı. Beşiktaş lehine penaltı bile verilebilecek hareketin ardından Nobre sarı kart gördü.

YILDIZ FUTBOLCULAR KORUNMALI
Maç boyunca ev sahibi takım futbolcularının başta Guti olmak üzere Beşiktaşlı meslektaşlarına yaptıkları -sakatlamaya yönelik- sert hareketleri cezalandırılmadı. Öyle ki, Ernst ve Guti gibi yıldızlar maç sonunda kendilerini tutamayıp hakemin üzerine yürüdüler.
Sonuçta İspanyol futbolcu bu darbelerin ardından sakatlandı ve iki hafta yok.
Dünyanın üst düzey futbol oynanan her yerinde, oyunun değerini ve kalitesi arttıran yıldız futbolcular korunur.Çünkü rakip savunmacılar bu yıldızları durdurmakta zorluk çektikleri için kural ve ahlak dışı yöntemlere başvurabilirler.
Tabii bu durumda da devreye federasyonlar ve hakemler girer.
Büyük yıldızlara yapılan sert fauller önlenir ve bu futbolcuların yeteneklerini ön plana çıkarması için olanak sağlanır. Nedendir bilinmez Türkiye'de bu yöntem uygulanmıyor. Neden uygulanmadığını ve izleyenlerin büyük yıldızlardan neden mahrum bırakılmadığını bir yerlere sormamız gerekiyor.
Son olarak Beşiktaş'ın gün geçtikçe daha iyiye gittiği biçimindeki görüşümün arkasında olduğumu söylemeliyim.
Çok eleştirildikleri Trabzonspor maçında bile savunmadan çıkışlarda takım olarak kendilerini ne kadar geliştirdiklerini ortaya koydular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor