09 Kasım 2010 | Salı

Çok ayıp

Güzel bir İstanbul akşamında sahada Guti, kulübede Quaresma, tribünde Iverson'ın olması Beşiktaş taraftarını ateşlemişti. Teknik direktör Schuster ligin son sırasındaki Kasımpaşa karşısında yoğun maç temposundan çıkan oyunculardan bazılarını dinlendirmeyi tercih etti. İlk yarıda coşkulu tribünler eşliğinde rakip ceza sahasına kadar organize gelebilen ancak son pas tercihlerinde ve son vuruşlarda etkisiz bir Beşiktaş vardı. Baskılı ve sürekli gol arzusunda olan Beşiktaş karşısında 11 kişi ile savunma da kalan bir Kasımpaşa vardı. Zaman zaman kontra atak arayışında oldular. Karşılıklı çok sayıda pas hatası yapıldı. İlk yarıda ki temponun ikinci yarıda da sürmesi durumunda Kasımpaşa'nın yorgun düşeceğini ve Schuster'in yedek kulübesindeki önemli silahları kullanmasıyla Beşiktaş'ın oyun kontrolünden sonra skor üstünlüğünü de ele geçireceğini düşündüm. Ancak çok kısa bir süre sonra yanıldığımı fark ettim. Çünkü silahlar oyuna girdiğinde var olan tempo çoktan kaybolmuştu.

Yine bir kaleci hatasıyla...

Schuster ikinci yarıya Quaresma değişikliği ile başladı. Yeni sakatlıktan çıkmış Erhan Güven ile İsmail'in görev alması kanatların işlerliğini önceki maçlara oranla azalttı. İbrahim Üzülmez'in ve Hilbert'in takıma fark kattığını dün gece bir kez daha görmüş olduk. Guti'nin Porto maçındaki etkisiz oyunu dünde devam edince orta sahadaki verimlilik çok azaldı. Bu iki genç futbolcunun her zaman formda olmaları şart yoksa Hilbert ve İbrahim'den formayı kapmaları sakatlık ve yorgunluğa bağlı olur. Bobo'yu ilk kez bu kadar güçsüz gördüm. İkili mücadeleleri kaybederken, omuz omuza mücadelelerde yıkılan isimdi. Beşiktaş yine bir kaleci hatasıyla golü kalesinde gördü. Kaybedilen puanlarda Schuster'in kaleci tercihlerinin önemli payı var. Hakem maç boyunca sertliğe çok müsaade etti. Uzatma dakikalarında anlam veremediğim bir şekilde hakemin golü iptal etmesinden sonra tribünlerden gelen "eyyamcı" uğultusunu doğrulayan bir penaltı çaldı. Rakiplerin 6-7 attığı bir takımla Beşiktaş'ın berabere kalması kabul edilemez. Beşiktaş küçük takımlara karşı kaybedilen puanlarla şampiyonluk şansını gün geçtikçe
yitiriyor. Çok ayıp, çok...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor