07 Şubat 2011 | Pazartesi

Formanın değerini bil

Karabük maçında da gördük ki sistem olarak henüz her şey tam oturmamış. Son yazımda buna değinmiştim. Bence Beşiktaş, bu yarım sezonu en iyi şekilde tamamlamalı.
En iyiden kastettiğim kupa şampiyonluğu, Avrupa'da başarı ve Süper Lig'de sonuna kadar Şampiyonlar Ligi için mücadele.
Hafta arası oynanan keyifli futboldan sonra herkes gibi ben de Karabükspor karşısında güzel bir futbol ve galibiyet bekliyordum. Ama olmadı, olmaması için birden fazla taktiksel hatadan bahsedebiliriz, ya da Quaresma'nın grip nedeniyle yedek kulübesinde beklemesinden.
Bence ise Beşiktaş hücum etmek istiyor, bunu yaparken de hücum ve savunma dengesini tam olarak kuramıyor. Kalecisinden, en ileride oynayan futbolcusuna kadar takım olmak gerekiyor. Bireysellik bir yerde sona erer, takım olarak bu dengeyi tam kurmayı gerektirir.
Bu da çalışarak ve daha fazla beraber oynayarak gerçekleşir. Maalesef takım olmak hemen olabilecek bir şey değil. Hem zaman hem de sabırla beklemekten başka bir yol yok.

Savunma çok hata yapıyor
Beşiktaş'ın oynamak istediği ofansif anlamda keyif veren ve savunmada risk alan bir futbol.
Emenike'nin attığı gol bana Porto ile İstanbul'da oynanan karşılaşmayı hatırlattı. Emenike güçlü fiziğini çok iyi kullandı, Sivok ve Toraman gibi tecrübeli iki savunma oyuncusunun arasından sıyrıldı ve sonuca ulaştı.
Orta alandan başlayan zincirleme hatalar ve savunmanın sadece Emenike ile mücadele edememesi böyle bir sonuç doğurdu. Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarılması gerekirken, bu hatalar devam ediyor. Bireysel hatalar sürdüğü sürece istediğiniz kadar iyi oynayın, puan kaybetme ihtimaliniz her zaman vardır.
Tabii olayın bir de hakem tarafı var. Benim anlamadığım Almeida'nın şutunda yardımcı hakeminin o pozisyonu nasıl çözemediği?
Aklıma maç içindeki sakatlığı geldi. Uzun süre tedavisi yüzünden oyun durdu. Acaba topun çizgiyi geçtiğini görmemesi sakatlığı yüzünden kaynaklanan bir durum muydu? Aklı sakatlığında kaldıysa, pozisyona konsantre olamamıştır.
Karar sonrası en üzücüsü ise bu hatanın bedelini Beşiktaş'ın ödemesi oldu.
Son olarak Beşiktaşlı futbolculara tavsiyem var. Beşiktaş formasının değerini bilin!
Ve unutmayın, diğer takımlarda oynayanlar ne kadar mücadele ediyorsa, sizler onlardan iki kat daha fazla mücadele etmelisiniz. İnanın bana kazanmak için başka çareniz yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor