11 Şubat 2011 | Cuma

Mücadeleye devam

Beşiktaş'ın son karşılaşmalarda yaşadığı düşüşe, herkes kadar ben de ciddi anlamda şaşırdım.
Özellikle bu kadar formda ve istekli bir takımın aldığı üst üstte puan kayıpları üzüntü verici. İstanbul Büyükşehir Belediye ve Kardemir Karabük karşılaşmalarından gelecek 6 puan, şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj demekti. Oysa alınan tek puan umutları fazlasıyla köreltti.
Son iki yazımda da belirttiğim ve üzerine basa basa söylediğim üzere Beşiktaş, yapılanmasının meyvelerini gerçek anlamda gelecek sezon toplayacaktır. Almeida, Simao ve Fernandes'in Türkiye'de oynanan sert futbola alışmaları zaman alacak.
Belki bu isimlerden Fernandes'i biraz dışarda tutabiliriz ancak Beşiktaş'a maç kazandıracak Almeida ve Simao ikilisinin oyununu kasıtlı tekmeler ve sert müdahaleler etkiler.
Burada futbolcuların oynadığı pozitif futbol düşüncesi korunmalı.
Kesinlikle takımlar korunmalı demiyorum ama hakemler, yapılan müdahalelere sinirlenerek kırmızı kart gören Guti'den önce, ona tekme atan ve oyunu çirkinleştiren futbolcuyu atmalı.

Futbolcular etkilenmemeli
Saha içi kadar saha dışında da gerçekten gerilimli bir hafta geçiriyoruz. Beşiktaşlı futbolcular da herkes gibi bu olup biteni sessizce izliyorlardır.
Kulüpten yapılan açıklamalar ve federasyonun cevabı futbolcuları tedirgin etmiş olabilir. Onların ne bu olaydan, ne de hakemlerin yönetiminden etkilenmemeleri gerekiyor.
Futbolculara tavsiyem, her maça final düşüncesiyle çıkmalısınız.
Sizleri destekleyen milyonlarca taraftarın olduğunu düşünerek her mücadeleye final gözüyle çıkarsanız, zaten kaliteli bir kadroya sahipken kazanmayı başarmanız zor olmaz.
Biraz istek ve konsantrasyon, zafere daha kolay ulaşmanız için güzel bir yol. Siz sadece futbola odaklanın ve asla mücadele etmekten vazgeçmeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor