15 Şubat 2011 | Salı

Değerini bilin

Maç günü aynı saatlerde dans yarışmasının finali olduğu için karşılaşmanın sonucunu yarışma devam ederken arkadaşlarımdan öğrendim ve öğrendiğim an büyük bir şaşkınlık yaşadım. İnanın bu karşılaşmanın kaybedilmesini hiç beklemiyordum.
Neden olduğunu bir türlü anlayamamıştım.
Ertesi gün karşılaşmayı sakin kafayla izlediğimde ise maçın neden kaybedildiğini öğrenmiş oldum. Ben de şaşkınlık yaratan bir diğer nedense Beşiktaşlı eski futbolcu Serdar Özkan'ın öyle bir vuruş yapması ve o golle Beşiktaş'ın mağlup olması.
Maçı izlerken ciddi anlamda hırsı gözümden kaçmadı, demek ki oluyormuş. Serdar'dan aynı özveriyi Beşiktaş formasıyla da göstermesini beklerdim, fakat ne yazık ki bunun için de artık çok geç.
Sadece Serdar değil, Ankaragücü forması giyen tüm futbolcular aşırı derecede motive olmuşlar ve karşılaşmayı kazanmak için var güçleriyle mücadele ediyorlar.
Bana anlatılanlar kadarıyla sahada basmadık yer bırakmayan Ankaragücülü futbolcular, kulüpteki problemler nedeniyle maddi anlamda sıkıntı çekiyorlarmış. Gerçekten merak ediyorum bu futbolcular böylesine kötü bir dönemde bu kadar arzulu oynayabiliyorlarsa Beşiktaşlı futbolcular bunun neden aynısını yapamaz.
Bir önceki yazımda belirtmiştim, Beşiktaş forması giyen futbolcuların daha fazla mücadele etmesi gerekir. Ancak anlam veremediğim biçimde Beşiktaşlı futbolcular mücadele etmekten kaçıyor.
İnanıyorum ki rakibin direnci ve isteği Beşiktaşlı futbolcularda olsaydı, Beşiktaş sahadan üç puanla ayrılırdı.

Kiev ve Fenerbahçe önemli

Beşiktaş'ın artık Süper Lig'de işi mucizelere kalmış görünüyor. On üç maç kaldı ve puan farklı oldukça fazla. Ancak ne olursa olsun Beşiktaş hedefsiz değil. Hem UEFA Kupası hem de Türkiye Kupası, Beşiktaşlı futbolcuların iştahını kabartabilir.
Beşiktaş, perşembe günü aylardır resmi maç yapmayan Dinamo Kiev'i, İnönü Stadı'nda ağırlayacak. Rövanş için avantajlı bir skor yakalarsa, hafta sonundaki Fenerbahçe maçı daha kolay geçer diye düşünüyorum. Hemen hemen herkesin buna ihtiyacı var.
Umutların yeniden tazelenmesi anlamında değil sadece böyle karanlık günlerden çıkmak için bir ışığa ihtiyaç vardır. O ışık da umarım Kiev karşılaşması olacak.
Bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Beşiktaş'ın hedefi ilerleyen yıllar olmalı, burada sadece bazı futbolcuların gelecek yıl için kaderi çiziliyor. Umarım Beşiktaş formasının değerini vakit geçmeden anlarlar.
Yoksa Ankaragücü'ne giden Serdar Özkan gibi gittikten sonra kendini ispatlamak için Beşiktaş'a karşı daha fazla mücadele etmek zorunda kalırlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor