12 Mart 2011 | Cumartesi

Çok yazık

Oyunun genelinde sergilenen futbolu değerlendirirsek iki takımın da ne yapmak istediğini açıkçası anlayamadım.
Sanıyorum iki takım futbolcuları için Süper Lig çoktan sona ermiş.
İnanarak söylüyorum iki takım kalecisiz bir karşılaşma oynasaydı bu futbol düşüncesiyle boş kaleye de gol atamazlardı. Beşiktaşlı futbolcuların böylesine isteksiz bir performans sergilemeye hiç hakları yok.
Hem de böylesine kötü giden bir sezonda gelecek sezon kimin kalıp kalmayacağı belli değilken. Daha fazla mücadele etmeleri gerekirken böylesine bir mücadeleyi aklım almıyor. Guti orta alanda üzerine düşen görevi tam anlamıyla gerçekleştiremiyor.
Çok top kaybı yapmasının yanı sıra tutuk futbolu beni oldukça şaşırttı. Guti'nin oyuna kendisini daha fazla vermesi gerekiyor.
İnanıyorum ki oyuna adapte olursa basit top kayıpları yapmayacaktır.
Onun klasında bir yıldıza ilk etkili pasını 72. dakikada atmak hiç yakışmıyor. Takım kaptanı olarak öncelikle kendisine çekidüzen vermeli ve arkadaşlarını toparlamalı.

Sadece Fernandes

Beşiktaş'ın yıldızlarının tek tek performansına baktığımda Fernandes dışında oynadığı bölgede fark yaratan futbolcu göremedim.
Fernandes kendisine oldukça güvenen bir futbolcu ve top ayağına çok yakışıyor. Verdiği paslar ve topsuz koşuları futbol zekasını gösteriyor. Ona tek eleştirim uzaktan çektiği etkili şutlarının sayısını arttırmalı. Daha fazla şansını denemeli. Beşiktaş madem bu kadro ile Manisaspor'u yenemiyor, bundan sonraki karşılaşmalarda Doğukan'a verilen şans diğer genç futbolculara da verilsin.
Hem sonuçlar bundan kötü olmaz hem de en azından genç futbolcular tecrübe kazanır.
Üzülerek söylüyorum ki, Beşiktaş eğer Avrupa için son şansı olan Ziraat Türkiye Kupası maçlarında da bu ciddiyetsizlikle oynarsa, önümüzdeki sene Avrupa hesapları suya düşer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor