22 Şubat 2013 | Cuma

Sinir bozucu

11 sarı, 1 kırmızı...
Maçın özeti bu aslında.
İki takımın benzer yönleri var. Sadece forma renkleri değil, oyun karakterleri de aynı. İki takım da ayağa garanti oynuyor. F.Bahçe, Belarus'taki ilk karşılaşmada çok erken 10 kişi kalmıştı.
Dün de BATE, Kadıköy'de çok erken 10 kişi kaldı. Aralarında bir fark var. Fenerbahçe çok yoğun bir lig geçirdi, rakibinin ligi daha başlamadı. Fenerbahçe ile oynadığı maçlar iki resmi maçıydı.
Skor 0-0 giderken ve takımlar 11-11'ken oyun dengeli gidiyordu ama BATE'li Baga atılınca Fenerbahçe sahaya ağırlığını koydu. Özellikle Moussa Sow ile de etkili oldu. Kırmızı karta kadar dengede giden oyun tek kaleye dönüştü ve ilk yarının son dakikasında da olsa gol geldi.
Devrede belki de bu gol gelmese oyuncu değişikliği ile taktik değişikliğine gidecekti Aykut hoca ancak bu golün avantaj olacağını düşünerek değişikliğe gitmekten vazgeçti.
BATE'nin oturaklı takım olması oyunun içerisinde özellikle ikinci yarının ortalarında bir on dakika sanki 11'e 10 oynanmıyor gibi gitti. Fenerbahçe takımı iki yorgun kenar oyuncusu nedeniyle ileri çıkamadı.
Özellikle de Ziegler.
Yobo hazır değil ve genelde risk almadı. Hemen hemen rakiplerine yakın oynamadı ve hep Egemen'e bıraktı.

Son 8 şansı var
Maçın ikinci yarısında Mehmet Topal, Cristian iyi oynadı ama genel olarak şunu söyleyebiliriz ki sinir bozucu bir maçtı.
Fenerbahçe'nin tedirginliği rahat oyununu engelledi.
Tedirginlik gol pozisyonu üretmede ve son paslarda problemler yarattı ama Fenerbahçe gibi bir takımın da daha rahat götürmesi gerekiyordu maçı.
Seyircisiz bir statta Avrupa klasmanında kendisinden önde olan bir takıma karşı turu geçmek de yoğun maç trafiğindeki Fenerbahçe için çok önemliydi.
Evet iyi oyun olmadı ama 16'daki maçta da rakibi Plzen'i enteresan sonuçlarla da olsa yenip 8'e kalma şansı olduğunu düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor