03 Şubat 2014 | Pazartesi

Işıklı forma

Mancini, Gazintep'teki performanstan hoşnut olmalıydı ki; aynı dizilişle ve çok benzer bir 11 ile çıkıyordu Bursa karşısına. Küçük gibi görünen ama tüm iklimi değiştiren bir farkla; Melo stoperde değil, gerçek yerindeydi.
Bu küçük(!) fark, Sneijder'in müthiş performansı, Daum ve Taiwo'nun yanlışları birleşince kritik 3 puan, ilk 20 dakikada geldi.
Sarı-kırmızılı camianın, çok ihtiyaç duyduğu bu galibiyetle yüzü gülse de ben madalyonun diğer yüzüne değinmeden edemeyeceğim.
Neredeyse eminim, İtalyan teknik adamın tek derdi; Chelsea...
O maçlara üç stoperli 5'li savunmayla (5-3-2 ya da 5-4-1) çıkmak niyetinde olmalı.
Yoksa, hemen hemen her maçın kendi içinde değiştirmek zorunda kaldığı bu üç stoperli sistemde (3-5-2) ısrar etmesinin hiçbir anlamı yok. Mancini'nin üç stoperli 'ya tutarsa' taktiği Bursa karşısında tuttu, Chelsea karşısında tutar mı, göreceğiz. Belki de bir milat olacak gecenin Galatasaray adına tek olumsuz manzarasıysa, futbolcuların pek çok pozisyonda birbirlerine tepki göstermesiydi. Kimse takım arkadaşına bu rahatlıkta el-kol hareketi yapamamalı. Birisi, hiçbir üst düzey takımda görülmeyen bu tuhaflığa 'dur' demeli.
Dün geceyi attığı muhteşem gollerle Metin Oktay anısına görkemli bir şölene çeviren Sneijder'i gönülden tebrik ediyorum.
Hollandalı yıldız, Bursa karşısındaki resitaliyle, 'Taçsız kral'ın formasını layıkıyla taşıdı. '10 numaralı forma' ne zamandır bu denli ışık saçmamıştı... Drogba, Eboue ve Selcuk İnan'ın şık golleriyle katkıda bulunduğu gecede, BurakYılmaz'sa suskundu.
Muhtemelen formasının içinde Metin Oktaylı bir tişört vardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor