15 Mart 2014 | Cumartesi

ATAMANCiNi

G.Saraylılar'ın merakla beklediği Karabük'teki maç öncesinde Rusya'dan çok güzel bir haber geldi. G.Saray Basketbol Takımı, ''THY Euroleague-Top 16''da, L.Kuban takımını yenmişti. Bu sonuçla sarı- kırmızılılar galibiyet sayısını 4'e yükseltip gruptan çıkma umudunu güçlendiriyordu.
O dakikada herkesin aklı daha çok futboldaydı aslında. Ezeli rakip F.Bahçe ile girilen rekabet ''deplasman fobisi'' denen bir illet yüzünden hayli sekteye uğramıştı.
G.Saray evinde ''kral aslan'', evi dışındaysa ''evcil kedi'' gibiydi herkese göre! Mancini ve diğer profesyoneller, deplasmanlarda motivasyon ve konsantrasyon adına etkisiz kalınca, Aysal Başkan çareyi, Karabük yolunu tutmakta buldu. Hafta boyu ''G.Saray'dan, Karabük'e yönetici çıkarması'' tarzı haberlerle konu ''köpürtüldü''.

Ataman bile yapmazdı!
G.Saray kazanırsa Ünal Başkan İstanbul'daki görkemli ve konforlu hayatını bırakarak büyük bir fedakarlığa imza atmış olacaktı. İnsan ister istemez- ''peki ya; Rusya'da kaç yönetici vardı?'' diye düşünüyor. Ataman gibi, usta bir teknik adam olunca, ''Basketbol Şube Sorumlusu'' ve şube profesyonelleri kafileye eşlik açısından yeterliydi elbette ki...
Futbolculardaysa, disiplin, hırs ve ciddiyet nedense sadece Avrupa maçlarında ve TT Arena'da boy gösteriyor.
Sizce bunun sorumlusu kim?
Mancini - Kerimoğlu ikilisinden ve takımın son derece ''silik'' kaptanlık rolünden başka, bu müthiş kadroyu motive edemeyen bir sorumlu daha var da, benim mi aklıma gelmiyor?
Anlaşılan; basketbol ya da futbolda, Türkiye'de çalışan bir İtalyan yerine, İtalya'da çalışmış bir Türk olmak daha iyi sonuçlar verebiliyor. Terim'i geçtim, Ataman bile, Drogba-Ceyhun değişikliği yapmazdı en azından...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor