06 Temmuz 2010 | Salı

Tango zamanı

Kadrosundaki Arjantinli oyuncuları üçleyen Bursaspor, Şampiyonlar Ligi'nde 'tango' yapacak. Sambacılardan dili yanan yeşil-beyazlılar, transfer edildiğinde kimsenin beğenmediği ama oynadıkça devleşen Arjantinli bücürü Batalla'dan ilham alarak rotayı bu ülkeye çevirdi.
Son bir yılına bakılınca eleştirilen ancak kariyeri başarılarla dolu İnsua'dan sonra topa olan hakimiyetiyle büyüleyen Steinert, yeşilbeyazlı formayı terletmeye başladı. Takımdaki Avrupalı futbolcuların sağladığı katkı da küçümsenemez ancak "Neden Arjantin?" diye sorulursa cevap hazır. Batalla....
Takımın en mütevazı oyuncularından biri oldu.
Şımarmadı, daha iyisini yapmak için çok çalıştı.
Birçok maçta takımını sırtladı. F.Bahçe karşısında neredeyse iki katı boyundaki defans arasından attığı kafa golü hâlâ hafızalarda.

BATALLA'NIN PAYI BÜYÜK
Yani Bursaspor bir taşla iki kuş vurdu.
Hem her geçen gün daha iyi futbol oynayan Batalla, yalnızlıktan kurtulmuş oldu. Hem de Arjantin ekolü Bursaspor'a yerleşti. 30 yaşındaki İnsua'ya yöneltilen eleştiriler Galatasaray'ın unutulmaz futbolcusu Hagi'yi hatırlatıyor. Onun için de 'Emekli olmak için geldi, artık bitti' deniliyordu.
Ama hiç de öyle olmadı. 'Bitti' denilen Hagi, Galatasaray'ın tarihinde elde ettiği en büyük başarılarda büyük pay sahibi oldu.
Şimdi 'Bitti' denilen İnsua da niye yeniden doğmasın. Bursaspor'un Hagi'si olmasın. Olacağından kimse şüphe etmesin çünkü bu takımın öyle bir yapısı var ki, ölüyü bile diriltiyor. İvan Ergiç gibi klinikte tedavi gören bir futbolcu yeşil- beyazlılarla birlikte hayata döndü. Neredeyse hafızasını yitirecek olan bu futbolcu şimdi hayatının en güzel günlerini yaşadığını söylüyor.
33 yaşındaki kaptana bakın. 90 dakika durmaksızın koşan Ömer Erdoğan'ın, yanında forma giyecek bir futbolcu, takıma faydalı olmak zorunda olduğunu zaten hissediyor.
Kısacası, yüreğiyle oynayan oyunculara sahip Bursaspor'da Vederson, İnsua ve Steinert, kapasitelerinin üstüne çıkacaklardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor