15 Ocak 2010 | Cuma

Bu ayıp sizin Sayın Demirören!

Kongre yaklaştıkça Yıldırım Demirören ne yapacağını şaşırdı... Şimdi de Beşiktaş'ın seçim yarışına Fenerbahçe asbaşkanını karıştırarak suyu bulandırmak istiyor. Terane şu, Del Bosque davasında Beşiktaş'ı, Fenerbahçeli Şekip Mosturoğlu yakmış! Buyrun buradan yiyelim!.. Diyelim ki öyle oldu. Mosturoğlu'nun hukuk bürosuna yetkiyi kim verdi? Murat Aksu mu? Diyelim ki Aksu vermiş olsun, peki bu sırada siz neredeydiniz sayın başkan? Uzayda mı? Neden engel olmadınız? Masal bunlar sayın başkan masal... Del Bosque sözleşmesi teslimiyet maddeleriyle doluydu ve bunu siz imzaladınız sayın başkan. O sözleşmeyi gören herkes Beşiktaş'ın CAS'ta ya da FIFA'da milyonda bir bile şansının olmadığını biliyordu. TFF ve Tahkim Kurulu başta bir çok kişi de sizi uyardı...

Kimseyi dinlemediniz

Beşiktaş'ın İtalyan avukatı Ettore Manzilli (Bu avukatı da size benim bildiğim kadarıyla Ortega davasından dolayı Aziz Yıldırım tavsiye etmişti) yazılı olarak iki sayfa bu davayı kazanamazsınız 'uzlaşmanız gerekir' diye rapor verdi. Maalesef siz hiç kimseyi dinlemediniz. FIFA ve CAS'taki uzlaşma şanslarını da elinizin tersiyle ittiniz. Levent Erdoğan da sağ olsun sizin gazınıza gelip ikide bir 'bu davayı kazanacağız' filan diyordu... Sonucu hep birlikte gördük. Beklenen oldu. Bile bile lades dediniz. O nedenle şimdi hedef saptırmanın alemi yok! Çünkü sözleşme ortada. Bakın orada neler yazmışsınız.

İşte yakan madde

Tazminat maddesi: 3. F1: Eğer kulüp, işbu sözleşmeyi süresinin bitiminden önce feshetmeye karar verirse fesih tarihinde ödenmemiş olan tüm ücret ve primleri antrenöre ödeyecektir. Hiçbir şart altında, işbu sözleşmenin önceden feshinden kaynaklanan meblağ, kulüp tarafından bu farazi feshin tarihine kadar ödenen meblağların net 4.000.000 euro'dan düşülmesinden sonra kalan rakamın altında olmayacaktır. Yani, sözleşme bitmeden Del Bosque'yi gönderdiğinizde, o ana kadar verdiğiniz para 1 milyon 500 bin euro ise bunu 4 milyon euro'dan çıkarınca kalan meblağ kadar, yani en az 2 milyon 500 bin euro tazminat ödeyeceğinizi zaten baştan kabul etmişsiniz. Başka bir maddede ise (Sözleşme çok uzun hepsini burada yayımlayamam) tüm vergileri üstlenirken İspanyol vergi kanunlarını kabul etmişsiniz. Eee daha ne olacak.. Bu rakam vergiler binince zaten 5-6 milyon euro'yu buluyor...

CAS'a gidileceği açık

Sözleşmenin en sonuna da şu satırları yazdırmışsınız: Tarafların her ikisi de vuku bulabilecek uyuşmazlıkları CAS dışında herhangi bir makama götürmekten açıkça feragat eder. El insaf... Yahu bu davayı kazanma şansınızın olmadığını, FIFA ya da CAS'a gittiğinizde çok ağır bir fatura çıkacağını anlamanız için hukukçu olmanız şart mı? Hadi herkes sizi kandırdı diyelim, bu satırları okuduğunuzda hiç şansınız olmadığını nasıl anlamazsınız? Allah aşkına boş verin bunları sayın başkan. Del Bosque faturası sadece size aittir, başka kimseye değil. Başka şeyler söyleyin belki bir dinleyen bulursunuz ama sakın kimseye Del Bosque masalı anlatmayın. İnanın bana çocuklar bile inanmaz buna.

Cevabınız var mı?

Ve şimdi size son bir sorum var sayın Demirören. O da şu: İnönü'nün kira uyarlama davasını hangi grup takip etmişti ve kim kazanmıştı? Kasten kaybetme diye bir şey olsa o dava da kaybedilmez miydi? Bu soruya vereceğiniz cevabın sizin "Del Bosque davasını bana kasten kaybettirdiler" tezinizi çürüteceğini siz benden iyi biliyorsunuz. Yine de bir cevabınız varsa ve bana bildirirseniz burada yayınlayacağımdan kuşkunuz olmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor