19 Şubat 2010 | Cuma

Denizli için!

Okur senin yazdığını değil, bildiğini okur. Sen ne anlatırsan anlat o kendi anladığına göre karar verir. Günlerdir bana, "Denizli'yi sert eleştirmeyi bıraktın, sistem diye tutturdun!" diyen okurlar bunun kanıtı. O dostlara bir çift sözüm var; ben ciddi sağlık sorunlarına rağmen görevde kalma fedakârlığı gösteren bir teknik adamı sert ifadelerle eleştirmem. Kaldı ki Denizli ile ilgili eleştirilerimin büyük bölümü zaten sisteminin yanlışlığı üzerineydi. Yani işin özünde değişen bir şey yok. Bu vesileyle hocaya bir kez daha geçmiş olsun derken, tıpkı Halil Özer dostum gibi ben de uyarıyorum; bırak hocam, senin sağlığın her şeyden önemli. Böyle bir girişin ardından derbiye balıklama dalmak zor ama Denizli'nin yoğun bir duygusallık yaşadığı günlerde Beşiktaş'ın 'her türlü sistemsel arızaya' rağmen iyi sonuçlar aldığını söyleyerek başlayabiliriz sanırım. Böyle durumlarda siyah-beyazlı oyuncuların çok daha iyi motive oldukları (Bkz. G.Birliği maçı) bir gerçek. Derbide de aynı şey olacaktır. Sistemsel hatalar devam etse dahi (umarım devam etmez) Beşiktaşlı oyuncular, hocanın fedakârlığına karşılık vermek için kendi sınırlarını zorlayacaklardır.

Döne döne olmaz bu iş
Öbür taraftan Galatasaray'ın forvetsiz oynadığı maçlarda zorlandığı aşikâr. Oynamadıkları bir maçla lider oldular, bu hafta o liderliği korumaları kolay değil. Kewell, Keita, Baros ve Arda'nın ön bölgede kurdukları sistem çöktü. Keita eski Keita değil, yerinde oynamayan Arda da sudan çıkmış balığa döndü. Rijkaard'ın, öndeki dört oyuncuyu dönüşümlü olarak santrfor oynatacağı haberleri yer aldı medyada. Doğruysa işleri zor. Böyle bir sisteme, birkaç antrenman çalışmasıyla adapte olmak zor. Galatasaray'ın Beşiktaş karşısında her şekilde sıkıntı yaşaması büyük ihtimaldir. İnönü'de kazanmaları için şanstan fazlasına ihtiyaçları olacaktır. Bu nedenle şunu rahatlıkla söyleyebilirim; orta sahayı dörtleyen bir Beşiktaş bu maçın iyi oynayan tarafı olur. Üstünlüğü ele alır, rakibinden çok daha fazla pozisyon bulur. O pozisyonların kaçı gol olur ya da olur mu, orasını kimse bilemez. Gol biraz da şans ister. Sonuç olarak özel durum nedeniyle çok iyi motive olacağına inandığım Beşiktaş'ın tek ihtiyacı, orta sahada çoğunluğu sağlamak. Denizli, kendisine zafer hediye etmek isteyen futbolculara yardımcı olmak adına bu konuyu iyi düşünmelidir. Trabzon, Fenerbahçe ve ManU maçları forvetle değil orta sahadaki üstünlükle kazanılmıştır. Bu unutulmamalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor