26 Mart 2010 | Cuma

Şampiyonluk yolu

Önce bir "Hoş geldin" diyelim Beşiktaşlı Pascal Nouma'ya... Beşiktaş'ın 'asi yüreği' artık aramızda. Az zaman da çok yol aldı Pascal, Kartal'a gönül verenlerin gönüllerine taht kurdu. Şüphesiz görüşleri milyonlarca Beşiktaşlı'nın ilgisini çekecektir. Hoş geldin, ak yürekli kara adam! Malum, ligin boyu kısaldı. Büyüklerin hepsi arızalı. "Bu ligi alır, götürür" diyeceğimiz bir büyük yok. Fenerbahçe, işler kötü giderken, "Hâlâ söyleyecek sözümüz var" diyerek arkadaşlarını ateşleyecek bir Tuncay Şanlı'yı mumla arıyor. Takım uyuyor adeta. Maç giderken farkına varan yok. İşleri hiç kolay değil. Hakemleri baskı altına alarak bir yerlere varmaya çalışıyorlar ama onu da yiyen yok. Derbi son şansları. Ali Sami Yen'den başı dik çıkabilirlerse önleri açılır. Galatasaray'ın kadrosu daha uyumlu, daha bilinçli ama onlarda da garip bir ruh hali var. Özellikle deplasmanlarda motive olamadıkları aşikar. En başta da Keita. Evlerinde ise son derece iyiler. Keita da öyle. Fenerbahçe karşısında en büyük avantajları da bu olacak; Ali Sami Yen ve Keita. Bir de Özhan ağabey için oynayacaklar tabii. Ona bir zafer borçları var. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Bu maçta G.Saray gol atarsa Fenerbahçeli yöneticilerin alkışlaması çok anlamlı olur. Özhan ağabey için yapmalılar bunu.

Anadolu'nun tokadı

Beşiktaş'la ilgili olarak bugüne kadar yaptığım eleştirileri tekrarlamanın alemi yok. Kaldı ki birçok taraftar "Abi sen kadroyla ilgili bir şeyler yazınca hoca inadına tersini yapıyor" diye serzenişte bulunuyorlar. Megolomanlığın zirvesine henüz çıkmadığım için böyle bir tezi kabul etmem mümkün değil ama taraftar inanmış bir kere. O nedenle artık maç önceleri kadroyla ilgili bir şey karalamak yok. Maksat okurun gönlü olsun. Öte yandan lider Bursa'nın önü açık. En zor deplasmanları öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye takımının neredeyse yarısı (!) gözaltına alındı. Ev sahibinin başına gelen bu talihsizlik Bursa için bir şanstır elbet. Allah yollarını açık etsin. Üç maç daha kazandıkları takdirde ilk iki garanti olur. Sonrası Allah Kerim. Hep diyorum ya, şımarık büyükler bir Anadolu tokadı yemeyeli yıllar oldu. Zamanı geldi de geçiyor bile. Bursa bu tokadı atabilir mi bilemem ama büyükler çoktan hak etti, onu biliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor