25 Nisan 2010 | Pazar

Talih kuşu!

Ununu eleyip, eleğini asınca Beşiktaş pamuk gibi olmuş. Al gülüm, ver gülüm bir futbol. Genç Rıdvan sahada olmasa top, Beşiktaşlı oyuncuların ayaklarına geldiğinde gözlerimizi kapatsak fark etmez.
Ne yaptığını bilmeyen diğerlerini bir kenara bırakıp genç Rıdvan'la ilgili bir cümle edelim: 'Bu çocuk okur!' Evvel Allah okur ve adam olur yeter ki şans verilsin.
Sivasspor deplasmandan altın değerinde bir ya da üç puan alıp ligde kalma yolunda rahatlamak istediği için işi sıkı tuttu. Geçen sezon Bülent Uygun dönemindeki taktiğe dönmüş Mesut Bakkal.
Mehmet Yıldız'ı bırakmış ileride, o rakibi oyalarken arkadan Cihan, Mustafa bindiriyorlar.
Böyle bir bindirmede Cihan, Rüştü ile karşı karşıya kaldığı anda Sivok tarafından düşürüldü.
Fakat Kuddusi Müftüoğlu bu net penaltıyı es geçti. O derece ki tribünler "Pozisyon penaltı...." şeklinde hakemi protesto ettiler. Yanlış anlamayın protesto edenler Beşiktaş taraftarıydı.
Tribünlere sözü getirmişken, Sezar'ın hakkını Sezar'a veren bu tavırları ne kadar takdire değer ise küfürlü tezahüratları da o derece yakışıksızdı. Öfkeliydiler biliyorum ama tepki yönteme küfür olmamalı.

PENALTIYI VERMEDİ
Tıpkı ilk 45'teki gibi ikinci yarıda da orta alanda üstün olan Sivasspor, hem savunmasında açık vermedi, fırsat buldukça Beşiktaş kalesine gol girişimlerinde bulundu. Nitekim solda topu iyi saklayan Mehmet Yıldız'ın topuk pasıyla başlayan atakta Cihan akıl dolu bir sol plaseyle Rüştü'yü avladı.
Beşiktaş taraftarı bu golü pek umursamadı, türküler söylemeye devam etti. Taraftar, skordan etkilenme anlamında, sezonu çoktan kapatmış gibiydi.
Beşiktaş bu golden sonra kendine geldi. Bobo'yla beraberliği yakaladıktan sonra üç-dört net pozisyon daha buldular. Bobo'nun düşürüldüğü pozisyon da net penaltıydı. Kuddusi Müftüoğlu bunu es geçerek "Türk hakemi usulü" bir balans ayarı yapmış oldu.
Ardından Holosko beşinci denemesinde (Bobo'nun pası harikaydı) fileleri buldu.
Tam maç bitti derken, Kamanan'ın vuruşunda direkten dönüp Rüştü'nün ayağına çarparak ağlara giden top, Sivasspor'un başına konan talih kuşu gibiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor