27 Nisan 2010 | Salı

Arda'yı Aziz başkan bitirdi!

Aziz başkan, yeni sezonda sadece kuru gürültü koparıp federasyon, MHK ve diğer kurullar üzerinde baskı kurmakla yetinmeyecek... Şampiyonluk yolunda en çok çekindiği takım olan Galatasaray'ın en kritik oyuncusunun kafasını karıştırmak gibi ince bir siyaseti de ısrarla uyguluyor.
Yoksa o da biliyor Arda'nın hiçbir zaman Fenerbahçe forması giymeyeğini!
Bununla birlikte Arda konusunu gündemde tutup G.Saray'ın kimyasını bozabileceğinin de farkında.
Yukarıdaki satırlar 28 Haziran 2009'da bu köşede yayımlandı. Fenerbahçe'nin teklifinden sonra Arda'nın ekseninin nasıl kaydığı malum...
Eskişehir maçı sonrasında koparılan yaygaranın ardından da hakem hatalarının çoğunun Fenerbahçe lehine olduğu da başka bir gerçek. İşin ilginç yanı bizim görüp dikkat çektiğimiz bu tehlikelere karşı Galatasaray hiçbir tedbir almayıp Arda konusunda tuzağa düşerken, hakem baskısı konusunda da diğer kulüpler bir kez daha sınıfta kaldı. Şampiyonun kim olacağını çok umursamıyorum ama böyle kuru gürültüyle ligin kaderiyle oynanması ve tüm Türkiye'nin bunu seyretmesi garip geliyor bana. Yıllardır aynı filmi izliyoruz hâlâ da bıkmaya niyetimiz yok. Ne filmmiş ama!!!

* * *
Hürriyet'in haberciliği!
Bugün ukalalık günümüz. Kusurumuza bakmayın. Şimdi okuyacağınız satırlar bundan yaklaşık 45 gün önce bu köşede yayımlandı. Bizim 45 gün önce yazdıklarımızı, koca Hürriyet, yeni bir habermiş gibi birinci sayfasına manşet (Tek sütun verseler anlarım da dokuz sütun manşete taşımaları garip) yapmış. İşte ülkemizde gazeteciliğin geldiği son nokta bu. 45 gün önce yazdıklarım aşağıda. Hürriyet'in 23 Nisan'daki manşeti ise yanda. Karar sizin. Gazetecilik gerçekten bu mudur? "22 Mayıs'ta Madrid'deki Şampiyonlar Ligi finalini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İspanya başbakanı ile birlikte izleyecek. 28 Mayıs'ta 2016 için yapılacak oylama öncesi Başbakan, İspanya başta diğer ülkelerden destek isteyecek..."

* * *
Bünyamin hoca yazık sana!
Neill'i attın ve yüzde yüz haklısın. Daha beş dakika geçmeden "Türk hakemi usulü" dengeyi kurmak sana hiç yakışmadı. Zapo hücum eden taraf, onu marke eden de Keita. Hangisi, hangisini iter, çeker bir düşün bakalım? Zapo'yu resmen yaktın. Bir zamanlar iyi hakemdin Bünyamin hocam şimdi eyyamcının kralı oldun. Yazık!

* * *
Yersen!
Fenerbahçe suç işledi. Toplu halde bilet alıp taraftarına indirimli verdi... Bursasporlu taraftarın suç duyurusundaki iddia bu.. İş savcılığa gidince Fenerbahçe açıklama yaptı; farklı fiyatla bilet satmadık. Fener kart sahiplerine promosyon yaptık. Suç değil promosyon yani. Yersen!

* * *
Ya kafanı değiştir ya da takımı!
Denizli sezon başında "Bozan takım olacağız" demiş ve sonra fikir değiştirmişti. Yaklaşık yirmi puanı da kadro-sistem uyumsuzluğu nedeniyle kaybetmişti. Yeni sezonda karar vermelisin Mustafa hoca. Ya kafanı değiştirip eldeki kadroya uygun bir sistem belirle. Ya da kafandaki sistemi oynayacak oyuncuları al. Bir sezon daha böyle çekilmez haberin ola.

* * *
Serdar Özkan!
Çok yetenekli olsa da ciddi bir psikolojik desteğe ihtiyacı var. Kendi yeteneklerinin farkına varmalı ve onları nasıl kullanacağını öğrenmeli Serdar Özkan. Başka bir takıma giderse bu doğaçlama da olabilir ama Beşiktaş'ta mümkün değil. Kalacaksa profesyonel yardım almalı. Kimse onun bu haline daha fazla katlanamaz.

* * *
MHK yatırımı!
Erman hoca çok haklı. Bazı eski hakemler, "Bu MHK giderse belki ben gelirim" hesabıyla yorum yapıyorlar. Kim güçlü Fenerbahçe mi, tüm yorumları Fener lehine. Aziz başkan duysun, Bu bizim işimize yarar desin" diye. Bunlar öyle kaşar ki.. Türk futbolu bu tiplerden bir kurtulabilse başı göğe erecek ama...

* * *
İkisi bir arada olurmuş?

Beşiktaş geçen sezon fair play liginde son sıradaydı ve çifte kupa aldı. Bu sezon ise centilmenlik liginde ilk sıralarda ama şampiyonluk yarışında yok. Fenerbahçe geçen sezon fair play liginde ön sıralardayken lig ve kupadan erken kopmuştu. Şimdi fair play liginde son sıralarda ama her iki kupa da da iddialı. "Fair play ruhuna sahip olan takımların şampiyonluğuna izin vermeyen bir ligimiz var!" diyeceğim ama Bursa bozuyor bu tezi. Hem fair play liginde, hem de Turkcell Süper Lig'de ikinci sıradalar. Öyleyse helal olsun Bursa'ya.

* * *
Galatasaray'ı alkışlıyorum
G.Saray aslanlar gibi oynayıp Bursaspor'a darbe vururken kendisi de şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi iddiasını kaybetti. Bakmayın siz çamur atanlara. Cimbom 100 yıllık bir kulüp olarak, Fenerbahçe'yi şampiyon yapma pahasına dürüst oynadı. Alkışlıyorum.

* * *
Günün sözü
Hiçbir zaman cahil bir insanla tartışmayı kazanmadım. Hz. Ali


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor