30 Mayıs 2010 | Pazar

Ardabüs durunca!

Afrika yolcusu ABD'yi önceki gün Başkan Obamakabul edip uğurlamış. Sonra bize geldiler. İlk yarım saatte harikaydık. Özellikle de Arda sağ kanatlarını koridora çevirdi. Arda değil 'Ardabüs' mübarek. Karşısındaki Westham'lı Spector çalım manyağı oldu. 25 dakikada 6 önemli bindirme yaptı.
Sonuncusunda Kazım'ın 30 metrelik nefis pasına hareketlendi, iki savunma oyuncusuyla birlikte kaleci Howarddüğüm yapıp topu ağlara gönderdi. Riijkaard bu çocuğu bir daha oralara, buralara çekmesin. Arda'nın yeri sol kanat, bunu görmemek için kör olmak gerek.
Hiddink, savunmayı tamamen Galatasaraylı oyunculardan kurdu ve bundan önce oynanan iki maçta olduğu gibi her oyuncuya duble görev verdi. Top rakipteyken 4-1-4-1'e dönen milliler topu kazandıkları anda duruma göre 4-4-2 ya da 4-3-3 dizilişinde yayıldılar sahaya.

Savunmamız çöktü
İlk yarıda istediğimizi yaparken ikinci yarıda nedense şaşkın ördek gibiydik. Önce Selçuk İnan aksadı, yerine giren Topal da o bölgeyi tam kapatamadı.
Hamit ve Kazım'ı çıkarıp Sercan'ı sağ kanada, Semih'i ortaya koyan Hiddink, topu rakip sahada tutmayı hedefledi. Ancak Milan'lı Onyewu başta Cherundolo, Torres ve Findley, ABD'nin şeklini şemalini değiştirdi. Arda kenarda sessiz sedasız beklerken Tuncay, Emrede garip bir durgunluk içindeydi. Baskılı oynayan ve organize ataklarla yüklenen ABD art arda iki gol bulana kadar (ikinci golde tüm savunmamız hatalıydı) biz kendimize gelemedik.
İki gün önce Başkan Obama, ABD takımını kabul edip Güney Afrika yolculuğu öncesi moral vermişti. Bizim çocuklar da Dünya Kupası öncesi Amerikalı dostlarımızın moralini bozmak istemediler sanırım. En azından ben kendimi böyle teselli ettim, siz isterseniz inanmayabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor