20 Temmuz 2010 | Salı

Bir avuç $ için!

Yıllarca Beşiktaş'ta genel sekreterlik yapan Kenan Öner, 2 bin 500 dolar için kulübün locasını satmış!.. Daha doğrusu oğlu yapmış bunu... İftira gibi iddia bu. Birileri "çorap" dolusu garip iddiayı tüyo diye vermiş, yöneticiliği döneminde Kenan Öner'i yörüngesine alamadığı için her fırsatta vurmayı adet edinmiş bir 'büyük' gazeteci de balıklama atlayıp manşet yapmış. Malum gazeteci arkadaşın kariyeri böyle haberlerle dolu olmasa, Beşiktaşlı ve Galatasaraylı bazı yöneticileri uydurma sayfalar fakslayıp ya da SMS gönderip tehdit etmemiş olsa, en önemlisi adı vize skandalına karışmamış olsa bu yazılanlara inanır ve belki 'sadece haber' diyebilirdik... Şimdi diyemiyoruz. Çünkü bir hesaplaşma, bir can yakma gayreti var işin içinde. 40 yıllık (Yaklaşık yarısı devlet kapısında geçmiş) falsosuz iş hayatına sahip Kenan Öner'i üç, beş dolarla harcamaya çalışmak her akla, her vicdana sığacak bir şey değil. Malum Öner yıllarca Beşiktaş'ta genel sekreterlik yapmış. Kanı bozuk biri olsa 2 bin 500 dolarla kıyaslanmayacak kadar büyük meblağları cebe indirebilirdi. Yarısını da çevresine ve bazı satılmışlara verdiği zaman alemin kralı olurdu. Öner bunu yapmamış. Milyon dolarları bırakmış, 2 bin 500 dolara tenezzül etmiş!. Güldürmeyin adamı... İşin en vahim tarafı ise başkan Yıldırım Demirören'in, 20 yıllık dostuna yapılanlara karşı sessiz kalışıdır. İnanılır gibi değil... Beşiktaş'ta 6 yıl genel sekreterlik yapmış birine çirkin bir saldırı yapılıyor ve Demirören üç maymunu oynuyor. 20 yıllık dostuma kefilim diyemiyor... Pardon vefa neydi?.. İstanbul'da bir semt mi!?

* * *

"ASLA DAUM'UN YERİNE GELMEM!
Ne demişti Aykut Kocaman; "Daum'un yerine gelmek gibi bir tasarrufum asla olmadı, asla da olmayacak.'' Evet bir okurun da hatırlattığı üzere aynen bunları söylemişti "centilmen" Aykut hoca.. Peki sonra ne oldu!? Daum'un yerine geldi... Perhiz güzel ama turşu da tatlı galiba! Yıllar önce de böyle yapmıştı. Antalya'ya elle gol atıp Fener'in şampiyonluk şansını sürdürmüş, bir hafta sonra ipi göğüsleyince de sahte bir centilmenlik yapıp "Trabzonlu arkadaşlarım için üzülüyorum" demişti. Her neyse Altan Tanrıkulu, "Aykut Fener'i Kadıköy'ün Barçası yapacak" deyince bu köşede, "Aykut Fener'i Barça Barça eder!" diye yazmıştım. Fenerbahçeli okurdan da büyük tepki almıştım. Köln maçında ilk sinyal geldi ama bu daha bir şey değil. Hele bir lig başlasın...

'GÜZEL ADAM'A!
Bir yıl olmuş Güzel Adam bu diyardan göçeli.. Sevgili Vedat abi, Beşiktaş'ın onca şampiyonluğunu görmüştün ya keşke bir de şu Bursa devrimine şahit olsaydın. Sana Beşiktaş kapılarını açan Yeşil-beyazlı formanın büyük zaferini görüp, keyfini yaşayabilseydin keşke. Nur için de yat, dualarımız seninle.

* * *

ADALI, Q7 VE GUTİ!
Daha ilk maçında klasını gösterdi, taraflı, tarafsız herkesin alkışını hak ederek aldı. Çok kötü penaltı atması dışında bir arızası yok Q7'nin. Sıkı uyarılar sonrası "yediği tekmelere karşılık verme" huyundan da vazgeçtiğini gözlemledik. Umalım ki böyle devam etsin. Bu arada Beşiktaş Q7'nin etrafını aynı kalitede bir ya da iki oyuncuyla donatırsa Portekizli'den alacağı verim de artar. Bu nedenle Guti ve Raul çok önemli. Ön bölgede istenen etkinliği sağlamak için sadece Q7'nin yetmeyeceği aşikar. Biliyorum kontenjan sorunu var ve Serdal Adalı mevcut yabancıları yok pahasına vermeye razı değil. Son derece haklı. Zaten bu nedenle fazla üzerine gitmiyoruz. Yoksa "transferler hâlâ niye bitirilemedi" diye milyonlarca Beşiktaşlı adına hesap sorardık.

* * *

MERK DOĞRU TERCİH
Lig TV akıllı iş yaptı. Futbolseverin istediği, önyargısız olarak pozisyonların yorumlanmasıydı. Doğal olarak Markus Merk işin bu tarafına yoğunlaşıp bizim iç kavgalarımızdan uzak duracaktır. En azından tarafsız olacaktır, hesaplı, kitaplı yorumlar yapmayacaktır. Zaten istenen ve özlenen de bu değil mi?
* * *

UYANIK AHTAPOT!
Ahtapot tüm sonuçları nası bildi ama!.. Bizde yedik... Yahu hayvan ilk kutuda midyeyi görmüş bir kere onu es geçip ikinciye neden gitsin ki? Salak mı? İşin sırrı önce görülen midye yani. Neyse vuvuzela, ahtapot derken bir kupa daha şenlenmiş oldu. Darısı 2014'ün başına.

* * *

UEFA İŞİN CILKINI ÇIKARDI
Geçen sezon Galatasaray Avrupa Ligi'ne Kazakistan üzerinden gitmişti. Bu sezon Beşiktaş aynı yolculuğa Faroe Adaları'ndan başladı, sonu hayırlı olsun. Bu takımların neresi Avrupalı ve yaz ortasında ön eleme maçı oynatmak tek kelimeyle abesle iştigal etmektir. Bir zamanlar lig biter, 2 ay futbola hasret kalırdık, susardık. Şimdi futbolcunun ve futbolseverin dinlenme zamanları, "futbolu özleme" zamanları, kıytırık maçlarla geçiyor. UEFA bu garip uygulamayla neyi hedefliyor anlamış değilim. Hadi İsrail'e kıyak geçiliyor onu anladık ve kabullendik peki diğer zorlama Avrupalılar'a ne demeli! Kimse kusura bakmasın UEFA işin cılkını çıkardı.

TEBRİKLER SELİM KAYA
Bizim kral tahminci Ferdi Akıncı ile birlikte Gazi Şampiyonu Selim Kaya'nın davetine icabet edip muhabbet dolu bir gece yaşadık. İsmail Türüt ve Faruk Tınaz dinleyip at sevgisini konuştuk. Teşekkürler ve tebrikler Selim kardeşim. Nice zaferlere inşallah.

GÜNÜN SÖZÜ

Herkesin üç kişiliği vardır: Ortaya çıkardığı, sahip olduğu, sahip olduğunu sandığı.
ALPHONSE KARR

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor