11 Ekim 2010 | Pazartesi

Kıyamet koptu mu!

Pardon, Milli Takım kime yenildi!?.. Faroe Adaları'na mı, yoksa EURO 2008'de bizi geçip final, Afrika 2010'da ise yarı final oynayan... Dünya futbol tarihinin her sokağında ayak izleri olan Almanya'ya mı?
Meydanı boş bulan sallamış… Hem de ne sallamak. Son 25 yılın en kötü (Bunu söyleyenin Beşiktaş'a oynattığı utanılacak futbolu da biliyoruz) futbolunu oynadık...
Öldük... Bittik... Mahvolduk… Sanırsınız ki kıyameti yaşıyoruz… Neden?..
Çünkü Almanya'ya yenildik!.. Yok ya...
Bugüne kadar kaç defa yendik ki zaten!.. Ama bak hâlâ yaşıyoruz… Demek ki Almanya'ya yenilmek dünyanın sonu değilmiş!..
Yanlış anlamayın Hiddink'i savunmak değil derdim, bana göre böyle bir savunmaya ihtiyacı da yok hocanın. Üzülmez gibi bir tecrübeyi tek maçlığına da olsa kullanmaması, Sabri'yi solda oynatma riskine girmesi, Özer'den medet umması, Halil'le başlaması, Sercan'ı çok geç alması yanlıştı...
Bunlara başka maddeler de ekleyebiliriz.
Tek pencereden bakıp, asabiliriz de hocayı... Peki bir teknik adam, "Uluslararası tecrübeye ve kaliteye önem veriyorum" diyorsa, bu ilkesine uygun hareket etmesi suç mudur?

Dünya bize güler...
Tuncay
ve Semih formsuz, Turgay ve Sercan'ın uluslararası tecrübesi neredeyse sıfır… Bu şartlarda, hepsinden uzun, uluslararası tecrübesi olan, Almanya'ya iyi tanıyan Halil'in tercihi mantıklı değil midir mesela… Malum, sonuç kötü olunca tercihler de kötü (!) olur doğal olarak ama hocanın bakış açısı, tutarlı değil midir en azından!..
Ve eleştirirken bunları da düşünmek düşünmemiz gerekmez mi?
Baktın takım kaybetti, yerden yere vur... Kazandı mı, göklere çıkar!.. Bu mudur yani?
Adım gibi biliyorum ki şu 'rezil futbolu' unutturmak için bir beraberlik yeterdi bir çoğunuza...
Bir gol ve her şey toz pembe.. O derece mi? Aynen o derece!.. Di mi?.. Komik olmayalım arkadaşlar... Unutmayalım ki karşımızda Avrupa'dan Asya'ya, Avustralya'ya kadar dünyanın dört bir yanında, çok farklı iklim ve kültürlerde başarıyı yakalamış bir teknik adam var.
Hiç anlamaya çalışmadan, hesapsız kitapsız eleştirilerle Hiddink'e 'çaylak' muamelesi yaparsak dünya bize güler; Hiddink'e değil.
Haberiniz olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor