17 Ekim 2010 | Pazar

Savunma!

İstanbul, deplasman, derbi ya da sıradan bir maç fark etmiyor. Kartal'ın rakipleri 10 kişiyle kapanıp kontratak oynuyor. Manisa da öyle yaptı. İsaac (O bile uzun süre sağ bek gibi oynadı) ve Makukula'yı ileride bırakıp, gömüldükçe gömüldü. Bunun çaresi erken gol atmak. Ancak orta sahada oynayan çizgi halindeki savunmayla erken atmaktan çok, erken yemek olası. Dün olduğu gibi. Beşiktaş gol için yüklenirken bir kontratakla golü yedi. Ondan sonra aç açabilirsen Manisa'yı. Kanatları kullandılar, duran top organizasyonları yaptılar, göbekten yarmaya çalıştılar. Çok şey denediler özetle, tek eksikleri şut atmayı akıl etmemeleriydi. Maçın geneli aynı havada geçti. Manisa kapandı da kapandı. Attı kapandı, yedi kapandı; yine attı yine kapandı. Beşiktaş da açmaya çalıştı.

Hakem, kaval bile çalmasın!
Schuster baktı Manisa çıkmıyor, takım on kişi kalmasına rağmen büyük bir risk alarak Fink-Holosko değişikliğini yaptı. Hikmet Karaman bu hamleye Makukula'yı çıkarıp orta alanı Yiğit'le takviye ederek karşılık verdi. Köy görünmüş artık. Beşiktaş şuursuzca saldırırken arkada daha fazla açık verecek. Aynen öyle oluyor ve Yiğit, ayağının tozuyla maçı kotarıyor. Bravo Manisa'ya, çok akıllı bir oyunla Beşiktaş'ı devirdi. Demek ki "Beşiktaş Guti ve Quaresma'ya endeksli" diyenler haklı! Öyleyse onlar gelince yedek kalanlar bundan sonra 'gık' bile demesinler. Çünkü emanet aldıkları formanın hakkını veremediler. İşin ilginç yanı Beşiktaş şu maçı çok farklı kazanabilir ya da çok farklı da kaybedebilirdi. İlginç bir mağlubiyet oldu vesselam. Bu yenilgide hakemin katkısı var mı derseniz, bilen bilir ben bu kaliteli kadronun hiçbir mazeretin arkasına saklanamayacak kadar büyük olduğunu savunurum. Öbür taraftan bana göre Makukula'nın topu koluyla kesmesi net penaltıydı. Tabata'ya gösterilen ilk, Eren'e gösterilen ikinci sarı kart komikti. Barış Şimşek uzun süre düdük değil kaval bile çalmasa iyi olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor