09 Kasım 2010 | Salı

Yeni macera!

Schuster'in sezon başından beri futbolculardan istediği şey, oyunu rakip sahaya yıkmak. Bunun için orta sahada Aurelio ve Ernst gibi çok koşan futbolcuları birlikte kullanıyor. Bu ikilinin görevi, rakibi bozup kazanılan topları Guti ile buluşturmak. Buraya kadar tamam, dün de görevin bu kadarı yapıldı. Peki Guti'nin öne gönderdiği toplar ne olacak? Kimler var ön tarafta? Nihat, Holosko ve Bobo... Üçü de top tutamaz, üçü de pres yapamaz ve üç bir arada olunca ortaya karman-çorman bir forvet hattı çıkar. Dün de olan buydu. Beşiktaş rakip ceza sahası önüne kadar iyi geldi ama ilk 45'te bir tek pozisyon bile üretemedi. Nihat, Bobo ve Holosko topsuz oyunda hiç yoktular, meşin yuvarlakla buluştuklarında ise lay lay lom yaptılar. Çare neydi? Quaresma'yı oyuna alıp, rakip savunmanın dengesini bozmak. Schuster'in ikinci yarıya Q7'yle başlaması bundan. Ancak Nihat ya da Holosko'dan birini çıkarması gerekirken en çok koşan oyuncuyu yani Aurelio'yu kenara alması büyük bir riskti. Bir doğru ve bir yanlış saklıydı bu hamlenin içinde. O yanlış Beşiktaş orta sahasının etkinliğini azaltırken, ön tarafta pres yapmayan oyuncuların sayısını da bir artırmış oldu.

Erhan'la tura çıktı
Hal böyle olunca lig sonuncusu, yedi gol atmış, 28 gol yemiş Kasımpaşa, Beşiktaş'la başa baş oynadı... Çünkü doğru sistemi yanlış oyuncularla uygulamaya çalışan bir rakiple başa baş oynamak dünyanın en zor işi değildi. Erhan Güven (Schuster ondan nasıl medet umuyor anlamış değilim) sahada yok, önündeki Nihat ona keza, yani sağ kanat felç... Sola bakıyorsunuz yine durum aynı. Schuster de maceracı diye boşuna mı söylüyorum. İşte bu maçta da Erhan'la çıktı macera turuna. Sonuç olarak Beşiktaş kötü oynadı ve bir de penaltı kaçırıp lig sonuncusuna puan kaybetti. Bu sonuca bakıp ya Schuster'in hatalarını görürüzsünüz ya da "Top girmeyince girmiyor kardeşim" diyerek her şeyi buna bağlarsınız.
Karar sizin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor