26 Mart 2011 | Cumartesi

Büyüklerin şifreleri

Beşiktaş ve G.Saraylı taraftarları gibi futbolcuları da Trabzon ve F.Bahçe'ye gıpta ediyorlar kuşkusuz.
Çünkü ezeli rakipleri için lig heyecanı sürerken Aslan ve Kartal için lig tamamen işkenceye dönmüş durumda. Bunun çeşitli sebepleri var... Bu sebepler Aslan için farklı, Kartal için farklı. Beşiktaş'ın yaşadığı sıkıntının en önemli sebebi, yapılan bütün doğrulara rağmenyanlış teknik adam seçmektir.
Bunu da denemeden bilmelerinin imkanı yoktur. Dolayısıyla Beşiktaş'ın yaşadığı hüsran konusunda sakatlık ve hakem hatalarının yanı sıra aslan payını Schuster'e veriyorumve başka da suçlu aramıyorum.
G.Saray için durum böyle değil. Orada Adnan Polat ve diğer yöneticilerin çok ciddi hataları var. 2. sınıf yabancıları kadroda toplar, yetmezmiş gibi daha önce başarısız olmuş Hagi'yi göreve getirirseniz hedeflerinizden koparsınız.
Bir şey daha ekleyelim. Bir önceki sezon yaptığı hatalara rağmenRijkaard'la devam etmemenizin hata olduğunu söylemeye bile gerek duymuyorum... O yanlış da sezonun bu hale gelmesinin nedenlerinden biridir.

F.Bahçe'nin başarı nedeni A & A

Hüsran yaşayanların durumu ve zafere koşanların sırrı nedir? Trabzonspor doğru teknik adamla çalışmanın, kadro istikrarının ve camia olarak kenetlenmenin meyvelerini topluyor.
Dolayısıyla başarılarında şaşılacak bir şey yok çünkü Şenol Güneş gibi, bir futbolcudan üst düzey verim almayı bilen tecrübeli bir teknik adamları var. O kadroya bir de iyi bir golcü katabilseylerdi şuanda ligi bitirmiş bile olabilirlerdi.
F.Bahçe'nin ilk turdaki başarısız görüntüden 2. yarıdaki başarılı görüntüye geçmesinin temel sebebi "A & A" dır. İlk A, başkan Aziz Yıldırım, ikincisi de Türkiye'nin en başarılı yabancısı Alex.
Aziz başkan, 3 büyük hamle yaptı. Bir Aykut'u Alex kompleksinden vazgeçmesi konusunda uyardı. İkincisi Alex'e "Seni kimseye yedirmem" diye güven verdi. Üçüncüsü doğru zamanda açıklamalar yapıp takımı aleyhine hakem hatalarını önledi. Bana göre F.Bahçe adına işin rengini değiştiren bu cümlelerdir.
Peki bu şartlarda bu 4 büyük geri kalan haftalarada ne yapar? Beşiktaş kazansa da kaybetse de keyfif verir, kupada yürür.
G.Saray kaostan kurtulamaz, Trabzon ve F.Bahçe ise son saniyeye kadar yarışı sürdürür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor