07 Nisan 2011 | Perşembe

Kalite farkıyla!

Beşiktaş önde basmayı mı hedefliyor, geriye mi yaslanıyor, özellikle ilk 45'te bunu anlayamadık.
Sahadaki görüntü bize net bir fikir vermedi. Gaziantep; Cenk, Olcan ve Sosa başta neredeyse tüm hatlarıyla yükleniyor, koca Beşiktaş ne yapacağını bilemiyor.
Orta alanda pas yapmak yok, oyunu tutma adına topun arkasına geçmek hak getire. Hilbert sağ, İsmail sol kanada çivilenmiş, bir adım öne çıkmıyorlar. Öndekiler de geriye gelmediler ne hikmetse.
Orta saha bom boş, Guti önde, Simao sol ya da sağ çizgide, Almeida 20 metre önlerinde.
Aralarında dağlar var vesselam.
Sadece Quaresma'nın iştahlı oyunu, Toraman'ın mükemmel müdahaleleri ve Rüştü'nün iki mutlak golü kurtarışı… Beşiktaş adına ilk yarıdaki doğrular yalnızca bu kadardı.
Tayfur Havutçu bu görüntüyü değiştirmek için sahanın en kötüsü Guti'yi Fernandes'le değiştirerek işe başladı ki bu doğru bir tercihti.
En azından artık maç 11'e "11" oynanıyordu!

Quaresma coştu

Maçın en istekli Beşiktaşlı'sı Quaresma, yediği tüm tekmelere ve hakemin de bu tekmeleri seyretmesine rağmen şaşırtıcı derece sakindi, inadına bindirdi.
Nitekim maçın büyük bölümünü mahkum oynayan Beşiktaş, Q7'nin kazandırdığı bir serbest vuruşta Simao'nun muhteşem golüyle maçın kaderini değiştirdi.
Artık oyunda dengeler değişmişti. Beşiktaş üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. Derken "Kartal Hava Kuvvetleri" Almeida sahne aldı, yine kafasını kullandı. Sonra bir başka yıldız Simao duble yaptı. Özet: Beşitaş 65 dakika idare etti, 25 dakika oynadı ve kaliteli ayaklarıyla farklı kazandı.

Gecenin dört atlısı

Kare as: Bitmek tükenmek bilmeyen bindirmeleriyle Quaresma, attığı iki şık golle Simao hücumda Kartal'ı sırtlarken savunmanın kahramanları da üç mutlak gol kurtaran Rüştü ile müthiş kademeler yapan Toraman'dı. Dikkat: Hakem Bülent Yıldırım maç boyu Quaresma başta Beşiktaşlı oyunculara atılan tekmelere karşı sarı kartını çok fazla kullanırken, bir de kırmızı kartı olduğunu çok geç hatırladı. Final cümlesi: Bu skor Beşiktaş'a büyük avantaj sağladı. Rövanş elbette yine zor olacak ama tur kapısı aralandı gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor