13 Haziran 2011 | Pazartesi

Aziz başkan zorda!

Beşiktaş, Trabzon ve Galatasaray müthiş bir hamle yaptı. Aziz Yıldırım'ın Göksel Gümüşdağ üzerinden Türk futboluna hükmetmesini önleyecek bir hamle bu.
Akılcı ve inanılmaz kurnazca.
Üç kulüp öncelikle Mahmut Özgener kalsın diye direttiler, bu olmadı. Mahmut Başkan ailevi nedenlerle bıraktığını açıkladı. Geri dönmeye pek niyetli olmadığını da net şekilde ortaya koydu. Bir B planına ihtiyaç vardı. Bu öyle bir B planı olmalıydı ki, hem işe yaramalı, hem Aziz Yıldırım'ın hesabını bozmalı, hem de Yıldırım'ı iki arada bir derede bırakmalıydı.
Tam da öyle oldu.
Üç kulüp Mehmet Ali Aydınlar'ı federasyon başkanlığına aday olması konusunda ikna ettiler.
Kesinlikle rakibe fazla bir şans bırakmayan bir hamleydi bu. Şah ve mat. Her şeyden once şunu söylemeliyim ki Mehmet Ali Aydınlar doğru isimdir.
Kamu vicdanında hiç bir rahatsızlık yaratmayacak bir spor adamıdır. Vizyon sahibidir.
Her ne kadar bir dostluğumuz yok ise de 80'li yılların başında Laleli'de mali müşavirlik yaptığı günlerden beri bilir ve adım adım yükselişini takdirle takip ederim.
Fenerbahçeli olabilir. Herkes bir takım tutar.
Ancak asla ve asla Aziz Yıldırım dahil kimsenin uydusu olmaz. Bildiği gibi yönetir Türk futbolunu.
En önemli nokta da burasıdır zaten.

Gümüşdağ ısrarı neden?
Aziz Yıldırım zeki bir insan, her şeyin farkında. "Bu operasyon bana karşı yapıldı" diyor.
Haklı. Türk futbolu sahipsiz değil ve kimse istediği gibi at oynatamaz.
Aziz Başkan bir şey daha söylüyor, "Aydınlar'ı destekleyen kulüpler bunu kendi camialarına nasıl anlatacaklar?" diyor. Aydınlar'ın Fenerbahçeli olmasından dem vuruyor.
Hiç merak etmesin. Üç büyük camia da Aydınlar gibi bir futbol adamına güvenir ve herkes, her şeyi anlar. Burada bir sıkıntı olmaz.
Ancak Aziz Başkan yıllardır Fenerbahçe için milyon dolarlar harcayan, voleybol bayanlarda Sarı Kanarya'yı dünya devi haline getiren bir büyük Fenerbahçeli'ye destek vermez ise bunu kendi camiasına anlatabilir mi işte orada ciddi şüphelerim var.
Mehmet Ali Aydınlar'a rağmen Göksel Gümüşdağ'ı destekleyen bir Aziz Yıldırım, bir çok Fenerbahçeli'yi karşısına alır, benden söylemesi.
Not: Mehmet Ali Aydınlar'ın adaylığına rağmen "Ben olayın dışındayım" demesi ve bu adaylığa karşı çıkması Aziz Başkan'ın Göksel Gümüşdağ konusunda ne kadar ısrarcı olduğunun kanıtıdır.
Şimdi soru şu; acaba bu ısrarın sebebi ne?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor