24 Nisan 2012 | Salı

F.Bahçe CASıyor!

Etik Kurulu raporu hazır ama açıklanmıyor. Bekleniyor, çünkü Fenerbahçe CASıyor!
Sarı-lacivertli yönetim kişiler ve kurumların ayrılmasına da razı değil.
Gerçek istekleri her şeyin örtbas edilmesi ve hiç ceza verilmemesi.
Ancak bunun olamayacağını da biliyorlar.
O nedenle asıl hedefleri Yunanistan'ın Olympiakos Volou takımı gibi UEFA'nın "Tedbirli ceza" uygulamasından faydalanmak. Ancak bu iki nedenle zor görünüyor.
Birincisi; Volou'ya UEFA bir yıl Avrupa kupalarından men cezası vermişti.
Bu nedenle ikinci cezayı beş yıl erteledi. Fenerbahçe'ye verilmiş böyle bir ceza yok, sadece TFF'nin tedbir olarak Şampiyonlar Ligi'ne göndermemesi durumu var.
Zorlama bir savunmayla o tedbirin ceza olduğu ve TFF'nin de bunu UEFA baskısıyla aldığı anlatılabilir. O taktirde yeni cezanın tecil edilmesi mümkündür. Hemen belirtelim bu yolda yürünebilmesi iç CAS'taki davanın geri çekilmesi şart. Bunu söylerken altını net şekilde çizelim ki UEFA'nın derdi o davayı kaybetmek falan değil.
Onlar daha geniş bir çerçeveden bakıyorlar. UEFA, çok mantıklı sebeplerle dahi Fenerbahçe lehine bir adım attığı takdirde bunun tüm dünyada "Hakkında dava açılınca UEFA korktu geri adım attı" şeklinde algılanacağının fakında.
O nedenle eğer Fenerbahçe, TFF'den gördüğü "Baba şefkatini"
UEFA'dan görmek istiyorsa CAS'taki davayı geri çekerek işe başlamalı.
Başka şansı yok...

TARİHİ BİR CEZA GELEBİLİR
Yukarıda yazılanlar asla benim şike konusundaki ideal çözümlerim değil. Bu işin ideal çözümü şike yapanı gözünün yaşına bakmadan cezalandırmaktı. Onu yapamayacağımız kesin gibi. Dolayısıyla şikeyi görmezden gelmek için geriye bir tek yol kalıyor ama bazıları yavuz hırsız misali, o yolu bile tıkamaya çalışıyorlar.
UEFA'dan isyan patlaması gelir ve tarihi bir ceza çıkarsa şaşırmayalım.

PİTBULL'UN BETERİ VARMIŞ!
Fenerbahçe akıllı oynadı ve Real Madrid'in Barça'yı devirdiği taktikle Galatasaray'ı yendi. Artık şampiyonluk ipi kendi ellerinde.
Kutluyorum. Ancak maç sonrası yapılan sözde sevinç gösterisi tek kelimeyle rezaletti. Sahanın en iyisi kaleci Volkan kendi başarısını böyle bir rezaletle nasıl gölgeledi anlamak mümkün değil. Pitbull kötüydü ama 'Kangal' ondan da kötü oldu.

BEŞİKTAŞ'IN HOCASI HECTOR CUPER
Beşiktaş'ın yeni sezondaki teknik direktörünün Tayfur Havutçu olmayacağı, hocanın kendi beyanlarıyla da netleşti. "Başarısız olursam bırakırım" demişti, artık başarılı olma şansı da yok gibi. O nedenle Beşiktaş, yeni hoca arayışına başladı. Biliç adı dolaşıyor ama onun doğru isim olduğundan emin değilim. Ordu'yla anlaşılması kaydıyla tecrübeli Hector Cuper, Beşiktaş'ın derdine derman olur derim ben. Orman yönetimi ne der bilemem.

AVNİ AKER
Şimdi yazacaklarım hatır şikesi falan değil ama realite. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki gerilim malum. Son derbide Beşiktaş ile Galatasaray'ın arası da açıldı. Bu nedenle Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye, Beşiktaş'ın ise Galatasaray'a karşı daha iyi motive olacakları kesin.
Özellikle de Avni Aker'deki Trabzon-Fenerbahçe derbisi çok önemli. Lig orada bitebilir!

HATA BAŞKA TAHRİK BAŞKA
G.Saray'ın attığı ofsayt gol umurumda bile değil. Benim Hüseyin Göçek'i eleştirip "Düdüğünü asmalı!" deme sebebim tribünle inatlaşması. Zaman çalan Muslera ve tribünleri tahrik eden Eboue başta, her fırsatta zaman çalan G.Saraylı oyuncuları uyarıp kartlarını gösterse o taraftar pamuk gibi olurdu. Göçek önlemedi, inat etti. Hatası bu. Hatalarını bildiği için Q7'yi atamadı. Gerçek bu, gerisi masal...

BİZİM OLSUN 'ÇAMURDAN' OLSUN
Maalesef kötü bir taraftar profilimiz var. Kendi renklerindeki kirliliği asla kabul etmeyen ve sürekli komşunun evinin önündeki çöpleri gündeme getiren bir psikoloji bu. G.Saraylıların Eboue ve Melo'yu; F.Bahçelilerin Bilica, Lugano, Emre gibi oyuncuların her yaptıklarını savunmaları bundan.
Futbolsever 'yanlışa yanlış' diyebildiğinde, hep birlikte ortak akılda buluşabiliriz!

MUHTEŞEM KOREOGRAFİLER
Galatasaray taraftarının koreografileri muhteşem. Fenerbahçe tribünleri de bazı kazalara rağmen bu konuda iyiler. Bırakın Türkiye'yi tüm dünyaya nam salmış Çarşı'nın ise henüz bu konuda bir şey ortaya koymamış olması garip. Yaparlarsa en iyisini yaparlar ona şüphe yok, ama ya havaları yerinde değil ya da başka sorun var. Yakında kokusu çıkar, hele biraz bekleyelim bakalım.
Gerçek neymiş elbet öğreniriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor