16 Eylül 2012 | Pazar

Manchester'ı titrerken gördüm

Amrabat; Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda önce attırdığı zekice golle doktorluk; sonra da Messivari golü ile profesörlük yaptı.
Dakikalar 11'i gösterirken Amrabat; MP Antalyaspor savunmasında uyuyan 4 oyuncuyu çok iyi fark etti, zekice tacı kullandı; Elmander'e sadece topu sürüp, fileleri havalandırmak kaldı. Futbol zeka oyunu, aklını kullanırsan tactan bile gol atarsın işte böyle. 'Dün gece sol kanada adeta bir ray döşeyen ve hızlı bir tren gibi gidip gelen' Amrabat, ilk yarının uzatma anlarında bir kez daha sahneye çıktı. Bu kez orta alandan aldığı topla yıldırım hızıyla hareketlendi, ceza sahasına girer girmez o raket gibi sol ayağından çıkardığı topla golünü attı.

Dehşete kapıldık
Sezona çok iyi başlayan formda Emre Çolak'ın yerine oynayan Amrabat; hızı, yıpratıcılığı, futbol zekası, pasları ve bitirici vuruşları ile rakipler için tam bir başbelası. Manchester United korksun, İngilizler titresin.
Yine ilk yarının son saniyelerinde Muslera'nın sağ kaval kemiğine acımasızca basan İsaac, kırmızı karta neden itiraz etti anlamak mümkün değil! Biz pozisyonu izlerken korktuk, dehşete kapıldık.
Cris ise sarı-kırmızılı forma altında ilk lig sınavına çıkarken; Semih ile birlikte defansın göbeğinde iyi işler yaptı.
Maçın hakemi Yunus Yıldırım'ın 22'de Diarra'nın Elmander'e yaptığı çok sert harekete bırakın kartı, faul düdüğünü bile çalmamasını hayretler içinde izledik. İkinci yarının hemen başında sakatlanan Elmander'in yerine giren Burak Yılmaz'ın direkten dönen şutunda 'vuruş kalitesi' ustalık kokuyordu.
Burak Yılmaz, 55'te serbest vuruşta topun başına geldi ve Ronaldo tarzı bir vuruşla jeneriklik bir gol attı.

Sermayesi büyük
Galatasaray'a geldiği günden beri adeta iki kişilik oynayan Umut Bulut, Antalya'da da muhteşemdi.
Fatih Terim, Elmander hayranlığından artık vazgeçmeli.
Bu takımın forvet hattı Burak Yılmaz + Umut Bulut'tan oluşur. Galatasaray'ın üst düzey bir kadrosu var.
Herkes sermayesine göre kazanır!
Galatasaray'ın da saha içi sermaye gücü çok büyük.
Başarı da bu güçle doğru orantılı işte.
Galatasaray'ın bu tahrip gücü yüksek kadrosu, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çok rahat çıkar, hatta çeyrek final yolu bile çok açık. İlk sınav 19 Eylül Çarşamba Manchester United. Ben dün gece İngilizler'i titrerken gördüm...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor