Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

30 Ağustos 2012 | Perşembe

Top Fener'i sevmedi

Fenerbahçe'nin sahaya çıkan kadrosunu nasıl buldunuz, bu maç için geçerli miydi?

Aykut hoca, bu kadroyu Gaziantepspor'a karşı oynatarak zaten sinyali vermişti. Gaziantespor karşısında bu kadroyu deneyerek Spartak maçının adeta bir provasını yapmıştı. Görüntü böyleydi zaten. Ancak orta sahada Mehmet Topal, Selçuk Şahin ve Mehmet Topuz gibi daha çok savunma ağırlıklı oyuncuların olması, hücum gücünü azalttı. Böyle savunma ağırlık çıkmalarına rağmen gol yemeleri de en büyük handikapları oldu.

- Fenerbahçe'nin oyun sistemi çift santrfor üzerine (4-4-2) miydi?

Fenerbahçe sahaya 4-3-2-1 sistemi ile çıktı. Krasic'in sakatlanmasıyla zorunlu olarak 4-4-2'ye döndü. Bunda Kuyt'ın sık sık geriye gelerek destek vermesi başrolü oynadı. İlerleyen dakikalarda sistem 4-4-1-1'e döndü.

- Krasic'in erken sakatlanması Aykut Kocaman'ın hesaplarını ve Fenerbahçe'nin oyun planını olumsuz etkilemiş olabilir mi?

Hayır, maçın geneline baktığımızda olumlu etkilediğini de söyleyebiliriz.
Her ne kadar Milos Krasic'in sakatlanması üzücü olsa da yerine giren Miroslav Stoch çok olumlu hareketler yaptı.
Stoch maç boyunca çok çok olumlu bir performans ortaya koydu. Bu nedenle Krasic'in yerine Stoch'un girmesi bana göre doğru bir tercihti.

- Peki erken yenen golün etkisi?

Kendi saha ve seyircin önünde gol yemeden götürmen gereken bir maçın henüz başında böyle bir gol yemek doğal olarak takımı olumsuz etkiledi. Bu golün verdiği moral bozukluğu nedeniyle ilk yarı boyunca sarı-lacivertli futbolcular rakip kalede fazla etkili olamadılar zaten.

- Aykut hocanın ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleri yerinde miydi?

İkinci yarıda Aykut hocanın yaptığı oyuncu değişiklikleri ve hamleleri bence olumluydu.
Kaldı ki ikinci yarının tamamında rakip kalede ciddi bir baskı kurdular. Tek eksik, kale önündeki ayaklarının daha becerikli, futbol şansının da yanlarında olmamasıydı.
Ancak şunu gördük, oyuna etki eden oyuncu sayısı sahada daha fazla oldukça, Fenerbahçe baskı yaptığında çok daha olumlu şeyler sahaya yansıyor.

- Saha zemini, F.Bahçe'yi olumsuz etkilemiş olabilir mi?

Sezonun daha başında zeminin çok ağır olduğunu gödük. Bu ağır zemin şartlarında 90 dakika yüksek tempoyla oynamak çok zor. Tabii ki zemin olumsuzdu.

- Maçın hakemi hakkındaki görüşünüz?

Alman hakem Felix Brych, maçta büyük bir hata yapmamasına rağmen takdir haklarını rakipten yana kullandı. Kritik anlarda çaldığı düdüklerle F.Bahçe'nin etkin olabilecek ataklarnı kesti. Fener'e oyun oynama şansı tanımadı.

- Taraftar gereken desteği verdi mi?

Taraftarın desteği çok olumluydu. Özellikle elenmesine rağmen maç sonunda takımı alkışlayarak gerekli mesajı verdiler. İlerleyen maçlar açısından bu çok önemli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor