Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

17 Eylül 2012 | Pazartesi

Marsilya'da kazanır

Fenerbahçe dün akşam Mersin İdman Yurdu maçında son dakikalarda bulduğu golle galip geldi. Geçmiş yıllardaki gibi kolay kazanamıyor.
Takımın sorunu ne, nasıl çözüm bulunabilir?

Şu an için Fenerbahçe'de problem var diye algılamak yanlış olur. Rakipleri de dikkate almak lazım. Özellikle Mersin İdman Yurdu son derece iyi organize olmuş, savunmayı iyi yapan topu kazandığı zaman iyi paslaşan bir takım.
Dolayısıyla Fenerbahçe çok ciddi tempo yapmasına rağmen, 90 dakika içinde bu baskıyı kıran bir Mersin İdman Yurdu vardı. Burada dikkate alınması gereken Fenerbahçe'nin maçı kazanmak adına çok istekli, arzulu olmasıydı. Çok az sayıda pozisyon üretmiş olsa da bu tempoyla bu istek ve arzuyla maçı lehine çevirmeyi bildi.

EGEMEN'i ARATMADI
Egemen sakatlığı nedeniyle forma giymedi. Onun yerine Bekir stoperde görev yaptı. Fenerbahçe Egemen'in yokluğunu hissetti mi?


Egemen son derece tecrübeli, agresif bir savunma oyuncusu. Fenerbahçe'ye de çok çok gerekli bir oyuncu. Ancak onun yerine oynayan Bekir İrtegün, konusunda bir sorun yaşanmadı. Bekir, görevini lakıyla yerine getirdi.

DOĞRU TERCiH YAPTI
Galibiyet golünü getiren Cristian maça yedek başladı. Aykut Kocaman'ın bu konudaki tercihini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Meireles transferinden sonra orta sahada Mehmet Topal, Cristian ve Selçuk Şahin'den birisi oynayacak görünüyor. Özellikle de Süper Lig'de. Avrupa Kupası maçlarında değişebilir. Dolayısıyla hocanın Mehmet Topal tercihi doğruydu. Zaten Mehmet Topal da başarılı bir maç çıkardı.
Sakatlıktan sonra Cristian'ı alması son derece doğruydu.
Cristian hem görevlerini yerine getirip, hem de galibiyet golünü atarak takımın 11'inde her zaman yer alabilecek bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Yeni transfer Meireles ilk kez forma giydi. Onun performansını nasıl buldunuz?

Mersin İdman Yurdu maçı bize şunu gösterdi. Yeni transfer Meireles son derece tecrübeli ve oyun kalitesi üst düzey bir oyuncu. Saha içinde ne yapması gerektiğini iyi biliyor.
Kaliteli bir futbolcu. Ancak bu maçtaki performansını sorarsanız, yeterli değil. Çünkü hücum yönünde daha aktif olabilecek, daha etkin olabilecek kapasitede bir oyuncu.
Ama Süper Lig'deki ilk maçı olması, Türk futboluna ve takımına adapte olması için ona bir süre tanımak lazım.

MARKAJA RAĞMEN
Son dönemin en çok tartışılan ismi Alex de Souza, ilk 11'de sahaya çıktı ve 90 dakika sahada kaldı. Alexli Fenerbahçe mi, Alex'siz Fenerbahçe mi?

Burada asıl olan Alex'in fiziksel durumu. Alex de Souza, fiziksel olarak iyi olduğu sürece her zaman Fenerbahçe'ye katkı sağlayacaktır.
Kaldı ki Mersin İdman Yurdu maçında ona yönelik ciddi bir markaj olmasına rağmen, rakip oyuncu ona çok yakın olmasına rağmen, 90 dakika içinde sürekli oyuna katkı sağlayan bir Alex gördük. Ben onca yaşananlardan sonra Aykut hocanın bu tercihi ve yaklaşımını olumlu buluyorum.
Bu şekilde Alex'in motivasyonu daha çok yükselip, daha fazla faydalı olacaktır.


Marsilya maçı öncesinde Fenerbahçe'yi nasıl buldunuz. Avrupa Ligi'nde bu futbolla başarı gelir mi? Neler yapılması gerek?

Aykut hoca her ne kadar Mersin İdman Yurdu'na karşı böyle 11'le çıkmış olsa da Marsilya maçının 11'inde bir takım değişikliklere gidebilir. Ama görünen şu ki Fenerbahçe saha içerisinde çok istekli ve arzulu. Takım savunmasını 90 dakika içinde genel olarak çok iyi yapıyor.
Bana göre Avrupa Ligi'nde Marsilya'ya karşı oynamak, Mersin İdman Yurdu'na karşı oynamaktan zor değil. Dolayısıyla ben Fenerbahçe'nin Marsilya karşısında başarılı bir futbol ve netice alacağını düşünüyorum.

BÜYÜK BiR CAMiA
Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Fenerbahçe camiası çok büyük bir camia. Her ne sorun yaşanırsa yaşansın başkanı, yönetimi, teknik kadrosu, futbolcusu ve taraftarıyla bir bütün olmayı çok iyi beceriyorlar. Ve bunu her platformda her şekilde gösteriyorlar.
Bu da Fenerbahçe'nin en büyük gücü diye düşünüyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor