Sinan Vardar

Sinan Vardar

23 Temmuz 2015 | Perşembe

Aziz başkan şaşırttı

Fenerbahçe yaptığı astronomik transferlerle beni çok şaşırttı. Çünkü sayın Aziz Yıldırım yıl ortasında 'Kulüplerin ekonomisi kötü. Pahalı transferler yapmayacağız' demişti. Başkanın söyledikleri ile icraatı pek örtüşmedi! Gerçi yaş ortalaması 32 olan bir Fener'de bu transferlerde şart görünüyordu.
Nani ve Van Persie'nin tribünlere heyecan getireceği bir gerçek. Ancak beni en çok üzen alt yapıdan çıkan üç gence yer verilememisi oldu.

Bravo Hamza hoca

G.Saray'ın yaptığı transferler tam isabet. Ülkemizde ilk defa bir teknik direktör hiçbir popülist yaklaşım içinde olmadan imkanlarının kısıtlı olduğunu sadece nokta transferlere para harcıyabileceklerini söyledi. Hamza hocayı kutlarım. Podolski kariyeriyle G.Saray'a ilaç olur. Carole de G.Saray için nokta transferlerden biri.

Demba Ba büyük başarı!

UEFA'nın transfer yasağı yüzünden Kartal oyuncu satmadan transfer yapamıyordu. Demba Ba'nın 15, alt yapıdan sıfır maliyetle çıkardıkları Atınç'ın da 6 milyon euroya satılması büyük başarı. Sağ ve sol beke 30 yaşın üzerinde yapılan transferlere şaşırdım. Çünkü gelişmiş ülkelerde bu mevkilere hep alt yapıdan isimler çıkarıyorlar. Bizde hala bütün kulüpler bu savurganlığı yapıyorlar. Gomez'in alınacağı söyleniyor, gelirse Beşiktaş'a faydalı olacak bir isim. Tolgay sakatlığı ise Beşiktaş için büyük kayıp oldu.

Mbia iyi transfer

Trabzonspor'un bu sezon da aldığı isimler kağıt üzerinde çok iyi isimler. Özellikle Kamerunlu Mbia bu sezona damgasını vuracak isimlerden biri. Ancak üç sezondur Trabzonspor hep alıp, satıyor. Bir türlü iskelet kadroyu kuramıyorlar.
Borçlar da yükseliyor. Bu sezon aldıkları isimler iyi ancak sahaya yansıyan futbolu hep birlikte lig başlayınca göreceğiz.

Bursa güç kaybetti

Bursaspor'un en büyük transferi Ertuğrul Sağlam oldu. Kulüpte ciddi şekilde mali kriz var. Türkiye'nin en mükemmel alt yapılarından birine sahipler. Ertuğrul hoca alt yapıdan bu sezon en az 2-3 futbolcuyu çıkaracaktır. Şener ve Fernandao nun eksikliğini Bursaspor çok hissedecektir.

Antalyaspor aman dikkat!

Antalyaspor'u ise anlamak mümkün değil.
Bütçesinin çok üzerinde harcamalar yapıyorlar.
35 yaşın üstündeki futbolculara 10 milyon eurolardan bahsedilen rakamlar veriyorlar. Antalyaspor'a Türkiye'deki kulüplerimizin içine düştüğü mali krizi hatırlatıp aman dikkat diyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor