28 Haziran 2010 | Pazartesi

Quaresma mat etti

Beşiktaş'ın medyada "reytingi olmayan takım" olarak lanse edilmesi kötü bir kader oldu. Bazılarının medya grupları içinde "F.Bahçe ve G.Saray çok reytingli bir takım" diye aslı, astarı olmayan söylentilerle kulaktan kulağa, yalan yanlış konuşmaları Beşiktaş'a çok büyük zarar veriyor.
Ne oldu Fenerbahçe, Roberto Carlos'u getirince? Şükrü Saracoğlu Stadı'na kaç bin taraftar geldi? Galatasaray, Dos Santos'u transfer ettiği günü hatırlayın. Oynanan Dünya Kupası'nın vitrinindeki önemli isimlerden biri Dos Santos. Türkiye'ye geldi ne oldu?
İmza törenine gelen, giden oldu mu ben onu bile hatırlamıyorum, ya siz?
Şimdi o sevgili medyamız mutludur herhalde.
Quaresma'nın transfer töreninde 21 bin taraftar İnönü Stadı'na koştu. İşte reytingin kralı bu! Bilmem santranç oyununu bilir misiniz? Fark etmez bilseniz de bilmeseniz de sonunda bir "mat etme" olayı vardır.
Ata güreşlerimizdeki "tuş" olayı gibidir bu.
Yani yenilginin belirtisidir bu mat! Yani anlayacağınız o küçümseyen medyamız "mat" ya da bildiğiniz "tuş" oldu.

ÜÇÜNÜ DE SAT GİTSİN
Artık bu noktada bu saatten sonra durmak lazım. Yani "Bükemediğin eli öpeceksin" Artık bu takımın hakkını medyada vereceksin. Reyting hakkında ileri geri bol keseden atmayacaksın!
Schuster tam isabet, iyi bir transfer, iyi bir teknik direktör. Bir kere adamın futbol mantelitesi hücuma yönelik. Ben böyle teknik direktörleri Rijkaard da dahil seviyorum. Çünkü oynattıkları futbol göze çok hoş geliyor. Hep söylüyorum; Beşiktaş şaha kalkan at gibi.
Ama sürekli dizginleri çekilen bir attı geçen sezon! At koşmak istiyor, atı engelliyorsun.
Yani Mustafa hocam sağolsun dizginleri çeke çeke bir hal oldu! Bırak koşmak isteyen atı, koşsun!
İşte Schuster bunu yapacak, o dizginleri bırakacak ve at hedefe koşacak.
Hilbert
te çok önemli bir transfer. Onu da gözardı etmemek lazım. Sağ kanatta bir eksik vardı bir türlü işler iyi gitmiyordu. Yetkim olsa Delgado'yu, Bobo'yu Holosko'yu da satarım.
Hemen bunlara yol verirdim. Adam gibi bir oyuncuyu santrfora alırdım ve hepsine bedel olurdu. Buların Beşiktaş'a hiçbir katkısı yok. Sadece kuru kalabalık o kadar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor