03 Haziran 2011 | Cuma

Transfer... Transfer...

Bir futbol takımının saha içindeki başarısı planlamış olduğu hedeflere ulaşması transferden geçer. Maalesef ülkemizde bu işin organizasyonu profesyonellere bırakılmadı. Başarıyı yakalamış önemli kulüplerde bu transferleri profesyonel kulüp menajerleri yapmakta.
Çünkü teknik direktörler gelip geçicidir.
Şimdi bakıyorsunuz ManU ve Barcelona'ya, yıllarca altyapılarından yukarıya doğru sistemleri hep aynıdır. İşte Barcelona'nın, herkesin beğeni ile izlediği bu rüya takımın organizasyonu kulübün profesyonel yönetilmesinden geçmiştir. Del Bosque geldi ve milyonlarca dolar para gitti. Ertuğrul geldi. Rıza geldi. Tigana geldi. Schuster geldi. F.Bahçe'ye Aragones geldi. Daum geldi. G.Saray'a Rijkaard geldi. Hagi geldi.
Hepsi transferde birer enkaz bırakıp gittiler. Yahu Allah aşkına bir takımın söylediğim gibi sistematik bir genel direktörü olur.
Bütün transferleri uygun gördüğü şekilde o yapar. Hep bir dengesizlik yaşanıyor.

Yıldız hayalinden kurtulun
Beşiktaş'a bir dönem çok yıldız oyuncu alındı.
Bu dönem de çok genç oyuncu alındı. Bunun her ikisi de zararlı. Yani şimdi şunu düşünelim; Beşiktaş'ın başında, 5 yıldan beri futbolu bilen organizasyonu yapabilen becerilere sahip bir genel direktör olsaydı size iddia ediyorum bu takımın bugünkü borcu yarı rakamlardaydı. Aynı durum G.Saray için de geçerli. Bakın hallerine!
Devre arasında milyonlarca dolar para harcadılar. Hepsi uçup gitti. Şimdi diyorlar ki yeniden takım yapacağız. Doğruyu geçen sezon bir tek F.Bahçe ile Trabzonspor yaptı. İkisi de bize zirvedeki heyecanı yaşattılar.
Beşiktaş'ın yapmış olduğu transferler içinde Mustafa Pektemek benim çok alınmasını istediğim bir oyuncuydu. Alındı, tespit doğru. Veli Kavlak'ı da geçen sene Avusturya'ya gidip seyretmiştim. Babası da koyu Beşiktaşlı'dır.
Birlikte yemek yedik. Oğlunun Beşiktaş'a gelmesini o dönem çok istedi. Ben de başkan Yıldırım Demirören'i aradım "Çok iyi bir futbolcu, alırsanız Beşiktaş'ta çok iş yapar" dedim. Egemen de çok faydalı olabilecek bir transfer.
Ama şu da önemli altyapıda da Beşiktaş'ın kendi çocukları var. Yine sözüm Beşiktaş takımına; yıldız hayalinden kurtulmak lazım. Bundan sonra gelecek yıldız takıma zarar verecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor