23 Haziran 2011 | Perşembe

Vınnnn Ferrari

Transfer politikası sistemden, istikrardan geçer. Bakın görüyorsunuz birçok yabancı transferi gerçekleşti. Ve bu oyuncular kazandıklarından çok daha farklı ücretlerle transfer edildiler. Son yıllarda aldığınız yabancılardan hiç para kazandınız mı? Bu oyunculara talep var mı? Sen futbolcuyu 2 veya 3 milyon euro'ya alıyorsun, sonra da zarar ederek bırakıyorsun. Bırak üstüne para kazanmayı, zarar ediyorsun.
İşte Ferrari örneği! Oyuncuyu almışsın, bir çuval dolusu parayı vermişsin; şimdi de göndermeye çalışıyorsun. Sen 1 milyon euro'luk oyuncuya 2 milyon euro yıllık ücret verir misin?
Verirsen bu olur!
Niye gitsin ki? Ülkemiz cennet. Adamlar vergi bile vermiyorlar. Bugün bakın İspanya'da İtalya'da futbolcuların verdiği vergiye!
Aldıkları ücretin yarısına yakını vergiye gidiyor.
Böylece hem kulüp, hem de devlet kazanıyor.
Bizde ise tam tersi. Holosko'ya bak aynı! Tabata'ya bak aynı! Fink de! Hilbert de sorun. Geleceği belli değil.
Gidecek mi, kalacak mı?

Yarardan çok zarar

Ben bir de şunu çözmek istiyorum; Bobo'ya 7 milyon euro'luk bir teklif gelmişti. Holosko'ya İngiltere'den 5 milyon pound resmi bir teklif gelmişti. Neden o dönemde satmıyorsun? Dönelim bugüne; Bobo el salladı gitti. Holosko desen gidecek. Zarara bak. Burada milyon euro'lardan bahsediyoruz. Az para mı?
Şunu da yapabilirsin. Oyuncu kontenjanın çok fazla ama sadece Türkiye'de 6 futbolcuyu aynı anda sahaya sürebiliyorsun. İkisi de yedekte oturabiliyor. O zaman hiç olmazsa bu yabancı kontenjanlarında Barcelona'nın yaptığı gibi yapıp yetenekli genç oyuncuları bulursun. Getirir takımda tutar değerini bulunca da satarsın. Beşiktaş'ın altyapısında da yetenekli oyuncular var.
70 milyonluk Türkiye'de 2 tane oyuncu veremiyoruz yurt dışına. 3 Türk Almanya'dan Real'e gitti. Onlarla gurur duyuyoruz, ama oturup düşünmek lazım! Yoksa bu ülkeden daha çok Ferrari'ler "Vınnnn" diye gelip geçer...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor