Arif Çetin

Arif Çetin

06 Şubat 2010 | Cumartesi

Ziyaretin makbulü

Sadri Şener renkli bir kişilik. Dışarıdan gözlemlediğinizde ağırbaşlı, sakin bir kulüp başkanı portresi çizerken, sonrasında heyecanı, ani çıkışları ve duygusal kırılganlığı ile bir taraftar kimliğine bürünebiliyor. Bugün Şener, yarın başka bir isim. Bu satırlarda hakkını verdiğimiz, diğer yandan eleştiri konusunda da hiç geri kalmadığımız Sadri başkanın, Diyarbakır'da yaptığı ziyaret çok konuşuldu. Trabzon ve Trabzonspor geleneği açısından değerlendirilerek artı ve eksi kutuplarda kendine taraftar ve kalem buldu. Olayın siyasi boyutu da olunca konuyu ilgililerine bırakıp, Sadri Şener'in bir başka ziyaretine sayfa çevirelim. Turan Özdemir, "Gurbetçi Gençler" tribün grubunun eski lideri... Şener, çarşamba akşamı Özdemir'i tedavi gördüğü hastanede sessiz sedasız ziyaret etti. Eşine, yakınlarına isteklerini sordu, gönül aldı. Camiaların sürekliliğini sağlayan, değerleri ve taraftarlarıdır. Bünyamin'in, Ahmet Muhammet'in, Serhat'ın, Mesut'un cenazelerinde verilen helallikte de Turan'ın hastalığında sorulan hatırda da olmalı Trabzonspor.

Aşka hudut çizilmiyor
Özdemir'in hastalığı sürecinde desteğini esirgemeyen Trabzonspor sevdalısı Sağlık Bakanlığı Basın Müşaviri Harun Çelik'e de bordomavi teşekkürler. Taraftar, gerektiğinde evinin rızkından kesip tribünde yerini alıyor. Ailesine ayıracağı hafta sonu keyfini, ilgiyi öteleyip deplasmana koşuyor. Olası mağlubiyette, hiç suçu olmayan eşine çocuğuna surat asıyor, naz ediyor. Hepimiz aynı değil miyiz? Peki, bu yaşananlar kimin için? Tarif edilmeyen, değer biçilemeyen, kağıda yazılamayan, hudut çizilemeyen bir aşk için. Bayrağın kırmızıbeyazı ile birlikte birbirine en güzel yakışan bordo ve mavi diye adlandırılan iki renk için. Yarın Bünyamin ya da Turan'ın yerinde hepimiz olabiliriz. Şener veya Çelik'in yerinde de başka isimler. Trabzonspor bütünleşmeli, kendisine sahip çıkmalı. Değerlere sahip çıkıldıkça "kökleri Trabzon'da olup, dalları dünyanın dört bir yanını saran ulu çınar" yaşamaya devam edecektir. Hiç şüpheniz olmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor