Arif Çetin

Arif Çetin

22 Şubat 2010 | Pazartesi

Ortaya dikkat

Olayın özeti şu: Orta saha direnç gösterip oyunu rakip sahaya yıkabiliyorsa yüzler gülüyor. Aksi halde sıkıntı var. Dün böyleydi, yarın da aynı olacak. Sorun devam ederse Antalya'da sıkıntı yaşanabilir. Şenol hocanın yanında Ünal Karaman, tribünde Sıdıka Anne takviyesi vardı teknik ve taktik anlamda. Caminin müezzini vardı ama içinin düzeni yoktu başka bir deyişle. Avcı'nın tuzağına düştü Trabzonspor. Orta sahadaki al gülüm ver gülümlere izin veren Abdullah hoca, üçlü orta sahasını savunmasıyla ceza sahası önünde birleştirince oyunu kilitledi. Kapanan savunmaları açmada kullanılan 3 altın kural var. Kanatlara inip isabetli ortalar yapacaksın, bol bol şut atacaksın, ikiye birlerle sıkışan savunmayı yarmaya çalışacaksın. Bordo-mavili forma bunların hiçbirisini denemedi. Trabzonspor özellikle iç saha maçlarında işi ilk yarıda bitirmeli. Engin'in çizgiyi kullanmak yerine sürekli içeriye kat etme isteği sol kanadın işlememesine yol açtı.

Burak düşünülmeli
Takımı hareketlendirip hücuma hızlı çıkarması beklenilen Alanzinho son üç maçtır el freni. Alan'ın kaybettiği toplar, arkasında oynayan Selçuk-Colman ikilisine daha fazla çaba sarf ettirerek, oyunun sonlarında fizik olarak eksik kalmalarına yol açıyor. Tek merkez forvet oynadığı zaman bu gölgede Alan'ın yerine Burak düşünülmeli. Sağ çizgi yerine Umut'un arkasında görev yapacak formda bir Burak, Alanzinho'dan daha faydalı olacaktır. Adam eksiltebilen isabetli şutları olan Burak, hava topları konusunda da destek sağlar. Rakiplerin puan kaybettiği haftada kazanamamak üzücü. Unutulmamalı ki bu sezon ana hedef Türkiye Kupası. Hoca ve ekibi gelecek sezonun planlarına ağırlık vermeli. Özellikle de yabancı oyuncular konusu iyi irdelenmeli. Yabancı kontenjanında işgalci konumunda olanlar acilen temizlenmeli. Avni Aker'de cumartesinin en güzel fotoğrafı ise, Tuğçe-Mehmet aşkıydı. Sevgiyi bordo-mavi renklerle yoğuranlara bizden de selam olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor