Arif Çetin

Arif Çetin

24 Mayıs 2010 | Pazartesi

Doğru transfer

Trabzonspor'un müzesinde 8 Türkiye Kupası sergileniyor. 5 Mayıs'taki kupa finali öncesi Şanlırfa'ya götürülen 7 kupanın sonrasına baktım. Türkiye Kupası kazanılan sezonların bir sonrasında hep zirve yarışı var. 4 ikincilik, 2 üçüncülük ve 1 şampiyonluk. Kazanılan kupanın morali, Avrupa'da başarı düşüncesi ve isabetli transfer.
Aslında başarının anahtarı transferde yatıyor.
Geriye fazla gitmeyelim. 94-95'te Galatasaray'ı kupada saf dışı bırakan bordo-mavililerin, unutulmayan 95-96 sezonu hafızalarımızda. Arçil, Şota ve üst düzeyde verim alınan yerliler.
2002-2003 ve 2003-2004'te Gençlerbirliği'nin iki defa imrenerek izlediği kupa final töreni. İbrahima Yattara, İbrahim Ege, D'Haene, Romashchenko, Emrah Eren, Emre Toraman. Bir sezon sonra kadroya katılan Adem Koçak, Celalettin, Volkan, Lee Yong, Szymkowiak, Tolga Seyhan...
Trabzonspor ihtiyacı olan mevkileri ve isimleri doğru tespit etmeli. Doğrular yakalanırsa başarı da beraberinde geliyor. Bu forma gün geldi 7-8 stoperi yan yana gördü. Gün geldi oynatacak stoper bulamadı.

Bir değil, iki golcü
Gündemde santrfor var. Panteliç, Maccarone, Cris Body ve diğerleri... Trabzonspor'un bir hatta iki iyi golcüye ihtiyacı var. 3-5 milyon euro verilip vasat isimler kadroya katılacağına, gerekirse 3 değil 13 verilip gol yollarında tek vuruş ustası bulunmalı. Girilen onca pozisyona rağmen atılamayan goller unutulmadı.
Bu isimler muhtemeldir ki Umut'la birlikte görev yapacak. Trabzonspor'un kenar oyuncuları katkı yapmıyor. Sağda Tayfun ve Serkan.
Yattara'ya kim ne kadar güvenebilir? Cale'nin ofansif yönü ise tam bir muamma. Önünde kim görev aldıysa çizgiye açılıp orta yapmaktan çok içeriye kat etmeye hevesli.
Çift santrfor oynatacaksan, savunma ve orta saha kanat oyuncularının isabetli ortalar yapması şart. Eğer top tutabilen, fizik gücü yüksek bir santrfor ve arkasında teknik özellikleri yüksek beşli orta saha ise Panteliç bu yerin adamı değil. Ancak Umut'u kenardan izler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor