Arif Çetin

Arif Çetin

17 Temmuz 2010 | Cumartesi

Cangele nerede?

Sırasıyla zayıf ve güçlü rakiplerle oynanan iki hazırlık maçı da gösterdi ki arıza sadece Makukula ile giderilecek gibi görünmüyor. Sezon öncesi isimler hazır değil, takım form tutmadı. Hepsine kabul. Ama görünen gerçeklerin üzerini örtmeye kum yetmez. Unutmayalım ki Trabzonspor bu sezon üç kulvarda mücadele edecek. Avrupa'da, ligde ve kupada mütevazı hedefler peşinde koşulacaksa lafımız yok. Ancak bu mantık Trabzonsporluluğun ruhuna aykırı. Diğer yandan yaklaşık bir ay önce anlaşılan Makukula transferinde sona gelindi. Bir kral daha bordo-mavili formayı giyecek. 1461'de Trabzon'u Bizans'tan alan Sultan Fatih, Trabzon valiliği yapan Sultan Yavuz ve o kentte doğan Sultan Kanuni. Her ne kadar son yıllarda futbol açısından kral mezarlığına dönse de krallara aşina bu topraklar. Yayıncı kuruluşun internet sitesinden Kayserispor'un geçen yıl attığı gollerin tümünü izledim. Makukula'nın attığı ve katkıda bulunduğu tüm golleri...

Sistem-oyuncu ilişkisi
Mehmet Eren
'in, Gökhan Emreciksin'in kanat organizasyonları yanında Makukula üzerinde hissedilir düzeyde Cangele katkısı var. Makukula'dan faydalanmak adına Cangele'yi kendi içerisinde bulmak zorunda Trabzonspor. Jose Muorinho'nun sözünü hatırlamadan geçmeyelim. Ünlü hoca "İbrahimoviç'in üstüne sistem kurabilirsin ama Eto'o'yu ancak kurulu sisteme yerleştirebilirsin" diyor. Trabzonspor Makukula'yı İbrahimoviç olarak mı kullanacak, yoksa Eto'o olarak mı? Şenol hoca en kısa sürede bu soruya cevap bulmalı. Porto maçı ilk yarısında görüldü ki Umut'un arkasında, ön liberolar Selçuk ve Barış Ataş ikilisinin önünde oynayan Yattara, Alanzinho, Barış Ataş üçlüsü oyunu kontrolde tutma adına varlık gösteremediler. Omurgasını sağlam tutamayan bir takımın kazanma şansı çok az. Kadro yeterliliğinin mevkilere göre karşılanma oranı Trabzonspor'un uzun maratonda yol haritası olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor