Aziz Üstel

Aziz Üstel

26 Ağustos 2011 | Cuma

Suçu kendinde arayacak

Süper Lig'le ilgili kararı alabilmek için savcının iddianamesini bekleme kararı alan federasyonun, UEFA'nın isteği üzerine Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
TFF, çözmek zorunda olduğu bir sorunu UEFA'nın kucağına bıraktı! UEFA'da neşteri vurdu. İşlerin bu boyutlara gelmesindeki baş aktörler bugün tutuklu bulunan Fenerbahçeli başkan ve yöneticilerle, Futbol Federasyonu'dur. Bunun üzerine oluşan bunalımı yönetemeyenler de yine federasyon ile Fenerbahçe Yönetim Kurulu'dur.
İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batıracak Fenerbahçe Yönetim Kurulu... Suçu kendisinde arayacak. Bu işler bu düzeye gelmişse, gazetelerde çarşaf çarşaf teknik takibe takılmış konuşmalar yayınlanmışsa ve bunlar da ciddi anlamda suç oluşturuyorsa, kulübün başkanı ve iki yöneticisi tutuklanmışsa, bunların sorumlusu; ne federasyon ne de başka kulüplerdir.

-Asya Birliği'ne mi girecek?
Fenerbahçe yönetimi, taraftarı sakin davranmaya, iddianameyi ve ardından da mahkeme sonuçlarını beklemeye davet edeceği yerde yangına körükle gidiyor. Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne almayan federasyon değil UEFA'nın ta kendisidir.
Burada sorulması gereken soru şu; UEFA, federasyondan ve Türk medyasından aldığı bilgi ve belgelere dayanarak böylesine kesin bir karar verirken, federasyon niye eyyamcılık yapıyor? Eğer, federasyon bu kararı almasaydı, UEFA 8 yıl süreyle, başta milli takım olmak üzere, Türk takımlarını, Avrupa'ya almayacaktı.
Belki de Fenerbahçe, Avrupa birliğinden çıkıp, Asya futbol birliğine, girmemizi istiyordur! Ne de olsa topraklarımızın dörtte üçü Asya'da... Fenerbahçe de Avrupa'da değil, Asya'da kurulu!..

-Beklemeye devam mı edecek! Daha önce diğer kulüplerin hedef tahtası olan Aydınlar, bu kez de Fenerbahçe'yi karşısına aldı.
Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe'ye ceza vermemek için elinden gelen her şeyi yaptı.
Bu arada şike iddialarına bulaşmış diğer kulüpleri kurtardı.
UEFA, Fenerbahçe'nin men edilmesini isteyerek beklenen müdahaleyi yaptı. Peki şimdi Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve diğer takımlarla ilgili karar vermek için hâlâ iddianameyi mi bekleyecek ya da yayıncı kuruluştan izin mi isteyecek?

-Göbeğini "UEFA" adlı ebeye kestiriyor Aydınlar. Başkan olduğu için pişman olduğunu açıkladı. Bu noktadan sonra ne yapmalı?
Sayın Mehmet Ali Aydınlar, son derece beyefendi, kibar, nazik ve sakin bir insan. Bu kişilerin bunalım yönetmelerini beklemek çok zordur. Zaten kendisi de açık açık söylüyor, "Keşke bu işlere bulaşmasaydım.
Nereden geldim bu federasyonun başına" diye...
Ama bunu yaparken de göbeğini kendi keseceği yerde 'UEFA' adlı ebeye kestiriyor!..
Eğer bu kadar rahatsızsa Mehmet Ali Bey, "İstifa" diye bir kurum var. Basarsınız istifayı, gidersiniz!..
-Gitti mi, gidersin arkadaş!..
Ligden çekilmeyi dahi düşünen Fenerbahçe yönetimi, bundan sonra nasıl bir yol izlemeli?
Fenerbahçe yönetimi, kavgayı ve kargaşayı körüklemek yerine, sükuneti seçse, yapamayacağını bildiği şeyleri, bağırarak açıklamaktan vazgeçse çok daha iyi olur. Ligden çekilmekten söz edenler var ama bu çok doğru bir hareket olmaz!.. Fenerbahçe yönetiminin, takımı ligden çekme yetkisi olduğunu sanmıyorum. En azından divana ve kongre üyelerine danışmak zorundalar...
Ama böyle bir şey yaparlarsa, amatör ligden başlarlar ve Süper Lig'de oynamak için uzun yıllar beklemek zorunda kalır. Yani 'Canım istedi gittim, canım istedi geldim' yok. Bir gitti mi gidersin arkadaş...
-Cezayı veren 6 kişi var.
Federasyonun. Bursaspor'nın 6 maçlık cezasını indirmesini doğru buluyor musunuz?
Bursaspor'un geçen yıldan kalma 6 maçlık saha kapatma cezasını neye dayanarak ortadan kaldırdı, bilmiyorum. Üstelik bu federasyon yönetiminde, Bursaspor'a 6 maç saha kapatma cezası veren 6 kişi var. Onlar hem geçen yıl ki kararın altına, hem de bu yılki kararın altına nasıl imza attılar anlamak mümkün değil!.. Futbol Federasyonu yönetimi de 'Dün dündür' mü diyor açıklamak zorunda...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor