Aziz Üstel

Aziz Üstel

04 Eylül 2011 | Pazar

Reis Ünal Aysal'dır

Galatasaray, Arda'dan boşalan sol kanada R. Mallorca'nın altyapısından yetişen, Bordeaux, Espanol, M.City, Liverpool ve Olimpiyakos'ta forma giyen Albert Riera'yı aldı. Sizce İspanyol futbolcu Arda'nın yerini dolduracak mı? Galatasaray'ın aradığı bir transfer mi?
Olimpiyakos maçında Fatih Terim onu gördü, beğendi ve "İlle de alın" diye şart koştu. Başkan Ünal Aysal da bu isteği yerine getirdi. Riera, Arda'nın yerine getirildi. Galatasaray'daki o boşluğu doldurur mu, doldurmaz mı?

Riera düşüşte olan bir oyuncu
Bunu bize zaman gösterecek. Bana sorarsan "Doldurmaz tabii ki" derim. Çünkü düşüşte olan bir futbolcu Riera. Yani buradaki asıl mesele şu: Galatasaray o kadar çok futbolcu için girişimde bulundu ve bunlardan "eli boş" döndü ki bunun sonucunda da Riera taraftarın ağzında "buruk bir tat" bıraktı. "Pahalı", "Hoca istemiyor", "Yönetim içinde tartışma çıkıyor" diye diye Galatasaray o kadar önemli futbolcuları kenara itti ki gerçekten akıllara ziyan. Burada iki önemli konu var. Biri Faruk Süren'in de ağzından düşürmediği gibi "Transfer sadece teknik direktöre bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir." Rahmetli Özhan Canaydın transferi Fatih Terim'e bırakmıştı. Sonuçta 30 küsur fukbolcu geldi, 30 küsur futbolcu gitti. Bunun maliyeti Galatasaray'a 60 milyon euro civarında. Yani Almaguer'den tut Saar'dan çık, siyahi oyuncu Ali Lukunku'ya kadar transfer yanlışları saymakla bitmez. Sonra Galatasaray yönetiminde "Galatasaray üzerinden" egolarını tatmin etmek isteyen insanlar var."Falanca getirdi" diye "Filanca bitirdi" diye son derece önemli futbolculara karşı çıktılar. Saçmalığın dik alası. Kim getirirse getirsin amaç tabii ki de Galatasaray'ın başarısı olmalı.
-Hücum gücünü yükseltmek isteyen Galatasaray'da sizce sadece sol kanada yapılan transferle yeterli mi?
Tabii ki hayır. Galatasaray'ın hâlâ müzmin sakatlığı belgelenmiş Baros'un dışında forveti yok. Bence en başta Galatasaray'ın çok iyi bir santrfor alması gerekiyordu. Bu hâlâ yapılamadı.
- Sizce başka hangi mevkilere transfer yapılmalı?
Santrfor dışında savunmanın göbeğini Servet Çetin ve Gökhan Zan'a teslim etmeyi düşünüyorsa Fatih Terim, Galatasaray ciddi sorunlar yaşar. Benim anlamadığım bir tek şey var; Galatasaray, Bursasporlu Volkan'ın peşinden bu kadar koştu. Volkan Şen satış listesine konunca da Trabzonspor'a gitmesine göz yumdu.
-Fatih Terim "Taraftara, Galatasaray olarak bayram hediyesi vereceğiz" dedi ama çok önemli bir yıldız transferi bekleyen taraftarın beklentileri gerçekleşmedi?
Ortada bayram hediyesi falan yok. Ayrıca Fatih Terim taraftara "Bayram hediyesi vereceğim" derken transferi kastettiyse onu Terim veremez. Eğer bayram hediyesi transfer ise onu verecek olan Galatasaray Yönetim Kurulu'dur.
-Galatasaray'da Ünal Aysal ve ekibi çok ciddi geldi. Terim'e istediği kadroyu kurma sözü verdi. Ancak transferin bitmesine az kala bazı eksikler var hâlâ! Sizce Aysal ve yönetimini nasıl buldunuz?
Başkan Ünal Aysal transferde demokratik yöntemler uygulamaya kalktı. Yani herkesin birleştiği isimleri takıma almak için uğraştı. Transferde demokrasi olmaz. Galatasaray'da reis, başkan Ünal Aysal'dır. Reis futboldan yüzde yüz anladığına inandığı bir yönetici ile gider, gereken transferleri yapar. Bunları yapmadan önce de hocayla hangi mevkilere takviye istediğini sorar.

Malzeme hazır, sıra helvada

Hocanın önerisi varsa bir-iki isim verir. Ama hocanın "O olsun, bu olmasın!", "Bunu getirirseniz oynatmam" gibi tercih hakkı yoktur. Ünal bey gereğinden fazla beyefendi. O da yavaş yavaş neyin ne olduğunu anlamaya başlamış olacak ki, örneğin bakan ile yapılan toplantıya Galatasaray'ı temsil etsin diye Adnan Öztürk'ü gönderdi. Adnan da gerekeni fazlasıyla yaptı. Galatasaray ilk kez yıllardan bu yana bir duruş sergiliyor. Türk futbolunda kuralların, yasaların egemen olmasını istiyor ve bu konuda asla taviz vermiyor.
-Galatasaray bu yapılan kadroyla şampiyonluk yolunda yolun neresine kadar gider?
Eğer Fatih hoca bu futbolcularla uyumlu, 90 dakika koşan bir takım yaratabilirse Galatasaray çok rahat şampiyon olabilir. Yönetim, Fatih Terim'e gerekli malzemeyi verdi. Helva yapmak ise hocanın işi. Galatasaray'ın tek eksiği santrforu, son anda bir santrfor da bulup getirebirse o zaman iyiye yakın bir transfer sezonu geçirdi diyebiliriz, sarı kırmızılı kulüp için.
-Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Süper Lig kulüplerinin başkan ve temsilcileri ile buluştuğu toplantıda 'F.Bahçe'nin küme düşürülmesi' konusu görüşülürken Ali Koç ile Adnan Öztürk'ün tatışmasını nasıl değerlendiriyor sunuz?
Adnan Öztürk gerçek bir Galatasaraylı gibi sorulan soruya gerekli yanıtı verdi. Burada duygusal olmanın anlamı yok. Adnan diyor ki: "Evrensel hukuk kuralları neyse onlar uygulanmalı." Yani Yunanistan'dan tutun daha birçok ülkede federasyonlar şikeye bulaşmış kulüpleri küme düşürüyor. Eğer siz bir yaptırım uygulamazsanız "evrensel hukuk"un yerine "hukuksuzluğu" oturtursanız o zaman şikeye de teşvik primine de yeşil ışık yakmış olursunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor