Bülent Tulun

Bülent Tulun

22 Temmuz 2010 | Perşembe

Şaka mı yaptı?

Ezeli ve ebedi 2 takım gazozuna da oynasa rekabet tatsız olaylara yol açabiliyor. Tansiyonun yüksekliği, aslında bu maçın ne kadar zamansız oynandığının işaretiydi.
Hazır görünmeyen Mustafa Sarp'ın hatalı pası sonucu Santos'un müthiş golü, 10 kişi oynayan Fenerbahçe'ye ilaç gibi geldi. Bu golde Ali Turan'ın da büyük hatası vardı.
Sağ kanatta istediği bindirmeleri yapamayan Galatasaray, sol kanatta en hazır olan Arda ile etkiliydi.
Orta sahada Cana ve Sarp oyun başlatmakta ilk yarı ciddi sıkıntılar yaşadılar.
Yine sağbek Serkan sol bekti. Hakan Balta otururken bu mantığı anlamak olası değil.
İkinci yarı Sabri ve Balta'nın girişiyle Arda kanattan santrfor arkasına gelince daha etkili olan Galatasaray gol pozisyonlarını sıkça yakaladı.
62'de Rijkaard'ın Batdal'ı oyundan alması ancak bir sakatlıkla izah edilebilirdi. Bu dakikadan sonra santrforsuz oyun yeni bir icattı. Üstelik oyuna giren de Emre Çolak'tı.

LÜZUMSUZ BİR PLANLAMA
Bazen Rijkaard hakikaten acaba şaka mı yapıyor diye düşünmemek elde değil. Son 20 dakikada neredeyse G.Saray'ın her akanı gol pozisyonuydu ama topu içeri itecek oyuncu yoktu.
İnanılmaz goller kaçtı. Fenerbahçe sadece topu ileri doğru vurarak savunmaya gömüldü.
Sezon başında hem psikoljik olarak hem de fizyoljik olarak bu ağırlıkta bir maç her iki takım için de lüzumsuz bir planlamaydı.
Galatasaray'da Servet, Zan, Arda, Sabri, Barış en hazır görünen oyunculardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor