Bülent Tulun

Bülent Tulun

13 Ağustos 2010 | Cuma

Doğru yolda...

Spor Toto Süper Lig'in başlama zamanı geldi. "Şampiyonluk" sloganı ile yola çıkan takımlarımız bu uzun yarışa hazırlar mı? Biz Galatasaray açısından tespitlerimizi sizlerle paylaşalım.
Son yılların en ekonomik ve bütçeye uygun transfer politikası izleniyor. Kaynağı ve karşılığı olmayan transfer şu ana kadar yapılmadı.
Bu prensip her ne kadar taraftarı geçmiş seneler alışkanlıklarından dolayı tedirgin ediyorsa da Polat'ın Mayıs 2010'da Galatasaraylılar Derneği'nde verdiği, "Kaynağı olmayan büyük transfer yapmayacağız" sözünün arkasında durduğunu gösteriyor.
1- Takımın kaleci pozisyonu için mevcut 2 kaleci ile devam edilmesi doğru bir karardır. Yeter ki her gün yeni bir kaleci transfer dedikodularına kesin bir dille ket vurulsun.
2- Savunmada problem yok. Stoperler ve bekler bana göre yeterli. Uğur Uçar satılmasaydı daha iyi olurdu.
3- Cana transferi doğru bir hamledir. Şu anda beklentilerin altında bir grafik çizmesine rağmen Cana takıma hem fizik, hem de şahsiyet olarak katkı yapacaktır. Sarp ve Ayhan'ın sezona iyi başlamaları da önemli...
4- Arda en hazır ve motive oyuncusu Cimbom'un.
Bu sezon göstereceği performans, kendi geleceğini tayin etmesi bakımından dönüm noktası. Kendisi de bunun farkında.
5- Baros'un sakatlığı, formda başladığı sezon başı için talihsizlikti. Çok iyi bir profesyonel olduğu için yine toparlandı. Keza Kewell da ekonomik kullanıldığı zaman maç kurtarabilecek usta.
6- Yeni transferlere gelince: Batdal çok iyi bir kumaş. Ender rastlanan fiziğine karşın topla çok yumuşak.
Serdar kalfa olarak ayrıldığı eski takımından çıraklığa döndü. Çok çalışması lazım. Musa Çağıran şu anda Galatasaray'ın oyuncusu olmak için yetersiz. En önemlisi de bu hamuru Rijkaard'ın iyi ve ustaca yoğurabilmesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor