Bülent Tulun

Bülent Tulun

23 Ekim 2010 | Cumartesi

Hababam sınıfı

Krizi çıkarıp, sonra da bu krizi çözmeye çalışmak çok eski bir Bizans politikasıdır (Bkz.Bizans-Osmanlı Sentezi Prof. İsmail Tokalak).

Dört senedir bütün genel müdür muavinlerinin ve müdürlerin kovulup, bir tek genel müdürün kaldığı başarısız yapı görülmedik bir politika. Örneği olmadığı için akademik bazda incelenmesi lazım. En son Şampiyonlar Ligi maçını Kasım 2006'da oynayan Galatasaray bütün bu başarısızlıkların faturasını, atanan kurbanlara çıkarıyor. Yeni kalkan arayışlarının sonucunda son kurban gibi Hagi getirildi.

Rijkaard her zaman olduğu gibi sezon sonuna kadar alacağı olan ciddi bir parayı yardımcıları ile beraber cebine koyarak yollandı. Son senelerde yollanan teknik adamlar ve yabancı oyunculara giderken ödenen paraların toplamını çok merak ediyorum.

Sonuç 4 refüze 1 kabul
Ankaragücü mağlubiyetinden sonra Galatasaray ikinci başkanının yangından mal kaçırır gibi verdiği beyanat belki de kendilerini bağlayıp geri dönmemek için yapılmış gibiydi. Sırasıyla Yanal, Karaman, Şükür , Terim ve Hagi ile görüşüldü. Sonuç 4 refüze 1 kabul.

Gençlik yıllarımızda, Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı kitabı elden ele dolaşır bizleri kahkahalara boğardı. Kahramanalardan bir öğrenci de Refüze Ekrem'di. Bu kaos içinde aklıma geldi tebessüm ettim. Yapılacak iş çok basitti. Yarı devreye kadar mevcut hoca ile devam edip kapsamlı, sağduyulu ve katılımlı bir araştırma ile en az 1.5 yıl takımın başına geçecek hoca tespit edilebilirdi. Bol beyhude transfer ve hoca trafiğini yönetim biçimi haline getirenleri 2011 mali kongresinde belki deGalatasaray tarihinin bir ilki ekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor